Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sinistratii braileni au primit ajutoare de urgenta

Ieri, Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila a acordat ajutoare de urgenta celor 26 de familii evacuate, in urma cu o luna, de pe strada Ancorei si din comuna Bertestii de Jos. Ajutoarele, aprobate de Executiv prin Hotarire de Guvern, au o valoare totala de 14.100 RON si au fost acordate pentru nevoile personale ale sinistratilor.
"Au fost identificate 94 de persoane, care vor primi cite 150 RON fiecare. Stim ca nu este o suma mare, dar este un ajutor pe care Ministerul Muncii a dorit sa il acorde, asa cum o face de fiecare data cind cineva este in impas. Faptul ca sinistratii ne-au multumit pentru acest gest este dovada ca au nevoie de ajutor, indiferent de valoarea acestuia. Pe aceasta cale vreau sa reamintesc brailenilor faptul ca Directia a deschis, la Trezoreria Braila, contul "Solidaritate pentru Familie - RO51TREZ151500501X004204", unde oricine doreste sa intinda o mina de ajutor acestor oameni o poate face. Acesta va fi deschis pina la sfirsitul lunii, moment in care toti banii strinsi vor fi transferati in contul Ministerului Muncii, iar de acolo vor ajunge la sinistrati", a precizat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
Reamintim ca familiile de pe strada Ancorei au fost evacuate din apartamente in urma cu o luna, dupa ce apa le-a intrat in case si au fost adapostiti in tabara de la Lacu Sarat. Oamenii s-au adaptat noilor conditii, desi se gindesc zi de zi la faptul ca nu au apucat sa-si ia mai nimic de prin case. "Speram ca apele sa se retraga cit mai repede si sa ne putem reintoarce acasa. Ne-a fost greu la inceput, dar acum ne-am obisnuit. Primaria ne-a asigurat mincarea si gratuitate pe mijloacele de transport in comun, ca sa putem merge sa o luam de la cantina. Am mai primit si ajutoare si incet, incet ne-au fost asigurate toate conditiile. Copiilor le place foarte mult aici", ne-a spus unul dintre sinistrati.
In urma cu citeva zile, pompierii brailenii au vizitat sinistratii si le-au adus ajutoare de la Prefectura Galati, care a donat paturi, saci de dormit, cizme de cauciu, bidoane de apa si vesela.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii