Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicatul din "Laminorul" dezgroapa securea razboiului

Organizatia sindicala reprezentativa din cadrul societatii "Laminorul" este nemultumita de modul de derulare a negocierilor anuale privind majorarea salariilor angajatilor unitatii. Liderul de sindical Constantin Iarca s-a aratat revoltat de faptul ca partenerul de negocieri, dupa doar 3 runde de discutii, a refuzat sa acorde o crestere anuala mai mare de 5%, raportat la peste 20% cit a cerut sindicatul. Pe acest considerent organizatia a anuntat ca va demara, cel mai probabil de saptamina viitoare, ample actiuni de lupta sindicala pornind de la pichetarea sediului societatii pina la mitinguri si marsuri de protest. "A trecut un an de zile de cind ne-a preluat noul patron si nu s-au vazut investitii. De 4 luni, de exemplu, nu se mai munceste in societate din cauza lipsei de materie prima. Negocierile anuale trebuia sa le incepem in iunie si abia in iulie au demarat la insistentele noastre. Solicitarea sindicatului a fost majorare cu 20% la acest moment plus cresteri trimestriale de 5% pina la momentul iunie 2008, cu mentiunea ca aceste cifre nu sint batute in cuie. Patronatul n-a oferit nici macar 5% pe intreg anul!", a explicat Iarca. El a asubliniat ca in cel mai scurt timp va inregistra conflict de munca si va cere concilierea Directiei Muncii, dar ca in paralel se vor organiza si actiuni de protest. Mai grav, liderul sindical a mai punctat ca din partea patronatului i s-au facut oferte pentru a ocupa functii de conducere bine remunerate "doar, doar mi-or inchide gura. Ba chiar s-au oferit sa-mi sponsorizeze o eventuala campanie electorala a mea pentru primaria municipiului. Eu cred ca un patron serios nu ar fi spus asa ceva", a punctat Iarca.
Afacerile producatorului de profile laminate si sirma SC "Laminorul" SA Braila au crescut de aproximativ trei ori in primele trei luni ale anului, la 12,3 milioane de lei, iar compania a trecut pe profit, cu un cistig de 9,14 milioane de lei, dupa pierderile din perioada similara a anului trecut. Veniturile firmei au crescut de circa 4,3 ori, la 21,8 milioane de lei, iar cheltuielile s-au majorat cu 78,3%, la 12,66 milioane de lei, potrivit datelor transmise de firma, pietei Rasdaq.
Reamintim ca potrivit raportului trimestrial comunicat de "Laminorul" pietei Rasdaq, in luna martie a acestui an, "Laminorul" a vindut un teren cu suprafata de circa 22.200 de metri patrati, pentru care a incasat 11,4 milioane de lei. Compania a mai anuntat ca intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 5,47 milioane de lei, la 42,35 milioane de lei, prin aport in numerar din partea actionarilor.
"Laminorul" SA este o societate specializata in productia de materiale feroase sub forme primare si semifabricate. Actionarul majoritar a devenit recent prin privatizare "Donau Commodities" SRL, care detine 13,32 milioane de actiuni (73,13% din capitalul social). "Tubman (International) Limited" are 2,3 milioane de titluri (12,9% din capital), iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 0,84% din capital (150.528 actiuni). "Donau Commodities" are ca asociat unic societatea "Donau Commodities Handels GMBH", inregistrata in Austria, avind ca obiect de activitate comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii