Mergi la conţinutul principal

Sindicatul de la "Promex" deschide conflict de interese la Directia Muncii

Conducerea Sindicatului Liber "Promex" a anuntat ca va cere inca o data ajutorul Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii, precum si al Directiei de Munca pentru a finaliza negocierile pentru noul Contract Colectiv de Munca pe unitate. Liderul sindical, Radulescu Staicu, a explicat ca discutiile cu administratia pe aceasta tema treneaza de prea multa vreme, iar in conditiile in care vechiul CCM a expirat, tensiunile acumulate pe toata perioada negocierilor la nivelul salariatilor au crescut periculos. "Conducerea sindicatului este hotarita sa notifice Directia Generala de Munca asupra conflictului de interese existent in societate. In plus ne vom adresa si Comisiei prefecturale de Dialog Social pentru a cere ajutorul in dezamorsarea conflictului. Noi sintem de mai multe luni in negocieri cu administratia cu privire la un nou CCM, iar in tot acest rastimp s-a reusit ca, dintre cele peste 200 de probleme supuse discutiei, sa mai ramina in divergenta 9 puncte, toate pentru bani, in primul rind cresteri salariale", ne-a declarat Radulescu.
De cealalta parte, conducerea uzinei "Promex" a explicat intr-un material remis redactiei ca "in conformitate cu principiile negocierii si al rezolvarii pe cale amiabila a oricarei posibile dispute cu organizatia sindicala, permanent am insistat, invitindu-i pe reprezentantii legali ai salariatilor la dialog si conciliere. Reaminim domnului presedinte (Radulescu Staicu - n.r.) ca, in conformitate cu prevederile actuale, in situatia expirarii perioadei de valabilitate a CCM la nivel de societate, sint aplicabile clauzele contractului colectiv la nivel imediat superior, in speta contractul colectiv la nivel de ramura, salariatii nefiind prejudiciati in vreun fel, plata salariilor si acordarea unor drepturi facindu-se in continuare". In plus, directorul general al "Promex", Costel Spiridon, arata in acelasi material ca de fapt declaratiile incitante ale liderului sint cele care ar intretine o atmosfera de incordare si panica in rindul salariatilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu