Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicatele din Braila vor sa iasa in strada

Peste 20 de sindicate reprezentind mii de salariati au semnat o petitie comuna adresata autoritatilor locale si oamenilor politici, prin care cer imperativ solutionarea mai multor probleme de ordin social, economic si administrativ cu care brailenii se confrunta. Distrugerea gastilor de cartier, reabilitarea strazilor, amenajarea zonelor publice, eliminarea ciinilor vagabonzi, organizarea eficienta a transportului public de persoane, urmarirea indeplinirii de catre investitori a obligatiilor asumate prin contractele de privatizare a unor societati din Braila, majorarea valorii punctului de pensie, amenajarea unor camine pentru batrini sint doar citeva dintre revendicarile formulate de sindicalisti. In plus, se cere si continuarea unor investitii de amploare asa cum sint proiectele "Podul peste Dunare" sau "Aeroportul international".
"Sindicatele sint total nemultumite de activitatea dumneavoastra in orasul si judetul Braila", se arata in scrisoarea adresata Primariei, Prefecturii, Consiliului Local Municipal, Consiliului Judetean, Comisiei de Dialog Social, partidelor politice si parlamentarilor braileni. "Atitudinea dumneavoastra ca institutii, consilii, comisie, politicieni si parlamentari a devenit insuportabila pentru cetateanul de rind, fapt pentru care sintem obligati sa reactionam fata de situatia sociala si administrativa deplorabila din oras si judet, situatia dezastruoasa a majoritatii unitatilor economice din Braila, pozitia incerta a salariatului la locul sau de munca, situatia penibila a pensionarilor si starea de saracie a locuitorilor acestui oras". Dupa enuntarea celor 12 puncte de revendicari, sindicalistii, reuniti intr-o voce comuna la initiativa Sindicatului "Metal 94", au subliniat ca asteapta un raspuns urgent, pina in data de 16 mai, si o intilnire cu toti factorii responsabili la nivel local. "In caz contrar, vom incepe ample actiuni de protest in strada, in fata Prefecturii si Primariei, precum si la sediile politice din Braila, urmind a participa toti salariatii din societatile din judet si alte categorii sociale nemultumite de situatia din Braila", se mentioneaza in finalul petitiei. De subliniat este ca pe acest act si-au pus semnatura nu mai putin de 24 de lideri sindicali din partea societatilor reprezentative la nivel local, precum si reprezentantii unor organizatii ale pensionarilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii