Mergi la conţinutul principal

Sindicatele brăilene se pregătesc de grevă generală!

• principala nemulţumire este legată de transferul plăţii contribuţiilor de asigurări sociale de la angajator la angajat, modificare ce va duce la scăderea tuturor salariilor, în principal în mediul privat, şi la pierderea de locuri de muncă

 

Sindicatele brăilene au spus “DA!” declanşării grevei generale. Uniunea Judeţeană a Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) “Frăţia” - filiala Brăila s-a întrunit, ieri, în şedinţă, iar liderii sindicatelor au spus “Da!” declanşării grevei generale în economia naţională.

Principala nemulţumire este legată de scăderea tuturor salariilor, în principal în mediul privat, şi pierderea de locuri de muncă, generată de modificările Codului fiscal prin care se transferă plata contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. De asemenea, sindicaliştii acuză imposibilitatea negocierilor sectoriale şi intersectoriale ce generează lipsa unei protecţii reale ale angajaţilor, în forma actuală a Legii 62/2011, precum şi întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariale pentru angajaţii unor unităţi publice de asistenţă socială şi medico-socială de peste patru luni.

Într-un comunicat de presă, CNSLR “Frăţia” anunţă că greva generală va fi susţinută în urmatoarele sectoare de activitate: energie, petrol, gaze, transporturi, lemn şi mobilă, textile şi pielărie, agricultură, sănătate, învăţământ, administraţie publică, chimie, comunicaţii şi asistenţă socială.

În primă fază, salariaţii din cadrul Confederaţiei vor strânge cele 500.000 de semnături necesare, iar apoi se va stabili o dată exactă pentru declanşarea grevei.

CNSLR “Frăţia” - filiala Brăila reuneşte 17 sindicate locale, printre care

Sindicatului “Sanitas” Brăila, Sindicatul “Finanţelor Publice” Brăila, Sindicatul Administraţiei Locale al Salariaţilor Primăriei Brăila, Sindicatul “Romtelecom” Brăila, Sindicatul Liber “Salubritatea” Brăila, Sindicatele sectoriale “Petrom” şi Sindicatul Învăţământ “Corneliu Gheorghe Caranica”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro