Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicalistii din "Promex" vor cere din nou ajutorul presedintelui BNS

Organizatia sindicala reprezentativa din cadrul uzinei "Promex" s-a adresat conducerii confederatiei sindicale Blocul National Sindical (BNS) solicitind ajutor pentru a detensiona situatia referitoare la derularea negocierilor privind cel mai important capitol din Contractul Colectiv de Munca: salarizare. Dupa cum a explicat presedintele Sindicatului Liber "Promex" Radulescu Staicu, in cursul acestei zile, o delegatie de sindicalisti din uzina va fi primita de catre presedintele BNS Dumitru Costin, ocazie cu care va prezenta evolutia, in ultima perioada, a negocierilor. "Problemele cu care ne confruntam in dialogul cu patronatul, dat fiind faptul ca negocierile treneaza de foarte multa vreme, vor face obiectul unei analize in cadrul comisiei juridice a confederatiei si speram ca va fi stabilit un plan pe care sa-l urmam", ne-a declarat sursa citata. Practic, sindicatul se chinuie de aproape un an de zile sa convinga administratia cu privire la necesitatea intrarii in legalitate in sensul alinierii salariului minim din unitatea braileana la nivelul salariului minim pe ramura, la acest moment cifrat la 540 RON, comparativ cu 405 RON - salariul mediu in uzina.
De altfel conducerea BNS are cunostinta de situatia de la "Promex", cunoscut fiind faptul ca in urma cu citeva luni, presedintele confederatiei, Dumitru Costin, a venit la Braila, ocazie cu care a avut discutii pe tema negocierilor cu sindicalistii din uzina braileana. Important de mentionat este ca, la acea data, Costin a stabilit impreuna cu reprezentantii sindicali de la acea data un plan de masuri care viza, printre altele, stringerea de semnaturi pentru organizarea de miscari de protest, precum si actionarea in instanta a angajatorului pentru incalcarea unor drepturi prevazute in CCM al unitatii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii