Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicalistii din "Promex" cer alinierea la nivelul minim de salariu pe ramura

Organizatia sindicala reprezentativa din cadrul SC "Promex" este nemultumita de tergiversarea negocierilor cu privire la capitolul salarizare. Demarate inca de la inceputul lunii trecute, aceste negocieri nu s-au finalizat nici pina la acest moment, iar asa cum previzioneaza sindicatul, nu ar urma sa se incheie prea curind. Asta pentru ca administratia uzinei sustine ca nu ar exista fonduri suficiente pentru satisfacerea revendicarilor sindicale la capitolul salarizare. Concret, organizatia sindicala are ca tinta acordarea de cresteri salariale pina la alinierea la nivelul minim de salariu pe
ramura, la acest moment cifrat la 540 lei.
"Nici pina acum prevederile Contractului Colectiv de Munca pe Ramura 2005 nu au fost indeplinite in ceea ce priveste capitolul salarizare. Si asta cu toate ca din luna iulie a fost acordata o crestere salariala de 15%. La acest moment, salariul mediu in uzina este la nivelul de 466 lei, iar pina la 540 lei, nivelul minim pe ramura, ar fi o crestere de circa 17%, asa cum de altfel am solicitat si noi. Dupa solutionarea acestei revendicari sintem dispusi sa luam in discutie problematica legata de indicatori de performanta precum si introducerea sporurilor in salariu, propuneri venite din partea patronatului", ne-a declarat presedintele Sindicatului Liber "Promex" Radulescu Staicu.
Reamintim ca in cursul lunii iulie, partenerii de dialog social din cadrul uzinei brailene au convenit asupra acordarii unei cresteri salariale de 15% pentru toate structurile de personal, incepind cu data de 1 iulie 2006. Totodata, potrivit unui comunicat de presa al conducerii "Promex", s-a hotarit implementarea unui nou sistem de salarizare pentru structurile de personal TESA, maistri si muncitori indirect productivi care va cuprinde o componenta fixa, respectiv salariul tarifar de incadrare si o componenta variabila, indice de performanta, pentru motivarea angajatilor in realizarea cu competenta a sarcinilor si atributiilor specifice. La acea vreme partile au stabilit ca incepind cu data de 2 octombrie se vor relua negocierile, astfel incit pina pe 15 decembrie 2006 comisiile sindicat-administratie sa convina la introducerea sporurilor in salariul tarifar de incadrare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii