Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicalistii braileni au demarat seria pichetarilor

O parte dintre reprezentantii sindicatelor semnatare ale "Petitiei celor 24" a inceput, ieri, seria miscarilor de protest anuntate inca de saptamina trecuta. Astfel, citeva zeci de persoane, sindicalisti ai unor organizatii semnatare ale petitiei comune, au pichetat in Piata Independentei, in dreptul Prefecturii Judetului. Inarmati cu o portavoce, talangi si pancarde, aproape 50 de sindicalisti au ocupat incepind cu ora 9.30 spatiul ingradit amenajat de autoritati pentru desfasurarea actiunii sindicale si si-au prezentat public nemultumirile. "V-am votat plini de speranta, ne-ati tratat cu ignoranta!", "Mita, Spaga si cu Pila fac jocurile la Braila!", "Stancu Bunea cu ai lui, baronii judetului!", au fost doar citeva dintre lozincile pictate pe pancardele agitate de protestatari.
De mentionat este ca, desi organizatorii au estimat prezenta zilnica la aceste manifestari de strada a peste 150 de persoane, ieri dimineata, in piata, s-au prezentat doar circa 50 de persoane. "Numarul celor prezenti aici este mic si observ cu dezamagire ca nu toate sindicatele si-au delegat reprezentanti la aceasta manifestare de azi. Nu vad, de exemplu, colegii de la "Promex" sau pensionarii cooptati in actiunea noastra comuna. Sper ca miine, totusi, sa fim mult mai multi pentru a da dovada de unitate sindicala in spiritul actiunii organizate in comun de sindicatele din Braila", ne-a declarat Constantin Iarca, liderul Sindicatului "Metal 94" din cadrul SC "Laminorul" SA. De asemenea, el s-a aratat nemultumit de faptul ca locul ingradit pus la dispozitia manifestantilor a fost amenajat in fata Prefecturii. "Nu inteleg de ce asa, pentru ca noi am cerut sa pichetam atit Prefectura, dar si Primaria, intrucit circa 80% dintre revendicarile noastre vizeaza activitatea Primariei si a primarului in mod special", a adaugat Iarca.
Revendicarile protestatarilor au ramas exact acelea mentionate in petitia comuna semnata de 24 de lideri sindicali si transmisa la jumatatea acestei luni in atentia Primariei, Prefecturii, Consiliului Judetean, partidelor politice si parlamentarilor de Braila. "Fiecare dintre noi avem probleme cu administratiile societatilor unde ne desfasuram activitatea, legate de respectarea prevederilor contractuale. Pe linga acestea, revendicarile formulate fac referire directa la aspecte neplacute de care ne lovim zilnic: starea jalnica a strazilor si spatiilor publice, ciinii vagabonzi, transportul in comun", au explicat liderii sindicali inca dinaintea demararii actiunilor de protest in strada.
Precizam ca toata aceasta saptamina este alocata pichetarii sindicale din Piata Independentei cu mentiunea ca intervalul orar solicitat de organizatorii miscarilor de protest este 9.30 - 12.30. In plus, programul actiunilor de lupta sindicala prevede ca lunea viitoare, 4 iunie, cu incepere de la ora 10.30, circa 2.000 de sindicalisti sa participe la un miting tot pe platoul din Piata Independentei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii