Mergi la conţinutul principal

Simularea națională la clasa a VIII-a începe astăzi!

• elevii susțin astăzi simularea probei de limba și literatura română, iar marți proba la matematică • lucrările vor fi corectate digitalizat

 

La doar trei săptămâni de la simularea județeană începe simularea națională! Săptămâna aceasta Ministerul Educației organizează simularea Evaluării Naționale, peste 2.500 elevi brăileni înscriși în clasa a VIII-a fiind așteptați să susțină probele. Astăzi, 5 februarie, are loc proba scrisă la Limba română, iar mâine, 6 februarie, are locproba la Matematică.

Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele, sub formă de broșură. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore. Broșura se predă la finalul probei. Corectarea lucrările se face digitalizat, iar rezultatele se vor afișa pe 23 februarie.

Reamintim că simularea are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților. Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an. Notele la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Așa cum ne-au declarat reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila, școlile și-au adaptat orarul astfel încât să nu fie afectată activitatea didactică pentru clasele care nu susțin simulări.

La simularea județeană a Evaluării Naționale organizată de ISJ Brăila luna trecută, la proba de limba și literatura română promovabilitate a fost de 77,12%, în timp ce la matematică rata de promovare a fost de 55,07%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro