Manifestarea de simbata a debutat cu filmul "Sa-l cunoastem pe Caragiale", realizat de institutoarea Monica Ionescu, dupa care a urmat un scurt program artistic realizat de copiii din municipiu, din invatamintul preprimar si primar. Elevii clasei a II-a A de la scoala gazda au prezentat un "Dans modern", iar copiii de la grupa mare si pregatitoare de la Gradinita nr. 23 au realizat "Dansul bebelusilor". Momentul vesel "Sa ne distram putin" a fost realizat de elevii de la "Caragiale", ca si "Dansul umbrelutelor" al elevilor de la clasa a II-a B si "Dansul popular" al elevilor de la a II-a A, toti de la scoala gazda. De realizarea acestor momente artistice s-au ocupat: institutoarea Petrica Encutu, educatoarele Micsunica Nehoianu si Elena Petru, bibliotecara Mihaela Baicu si invatatoarea Vasilica Martinescu. La organizarea simpozionului a mai participat si institutoarea Maria Nehoianu.
Directorul Scolii "Caragiale", profesorul Valeriu Rusu, a evidentiat la deschidere importanta momentului demararii acestui simpozion national care s-a bucurat de o audienta extraordinara in rindul cadrelor didactice din tara, prima actiune de aceasta amploare a scolii. "Dupa ce s-a lansat simpozionul pe site-ul didactic.ro, am primit zeci de telefoane din tara, pentru amanunte si pentru a primi totusi lucrari ale cadrelor didactice si elevilor de gimnaziu si liceu. Fiind abia prima editie, am hotarit ca este bine sa mergem mai incet, sa ne adresam intii invatamintului preprimar si primar ca sa nu fim depasiti de amploarea simpozionului. La anul ne gindim sa-l extindem si la gimnaziu. Am primit semnale ca echipe din Buzau, Pitesti si Botosani ar fi interesate sa vina sa-si prezinte creatiile. Deja am primit sute de lucrari pentru cele patru sectiuni ale simpozionului", a explicat directorul Valeriu Rusu.
Simpozionul a fost organizat pe patru sectiuni: Creatie literara pentru copii, Concurs de desene "Lumea personajelor lui Caragiale" cu subsectiuni pentru diferitele tehnici de lucru: colaje, pictura, grafica. A treia sectiune consta intr-un concurs de dramatizari dupa operele lui Caragiale, iar cea de-a patra sectiune este de comunicari, pentru cadrele didactice, pe temele: "Modalitati de valorificare a operelor lui Caragiale in procesul instructiv educativ", "Sa nu-l uitam pe Caragiale" - strategii pentru a trezi interesul elevilor pentru lectura si "Pe urmele lui Caragiale" - eseuri sau lucrari literare sau artistice.
Premierea celor mai reusite lucrari de la concursurile de desene si creatii literare a avut loc simbata. Concursul de dramatizari va fi organizat pe 22 martie, la Teatrul "Carabus", iar sesiunea de comunicari a cadrelor didactice va avea loc pe 29 martie. Simpozionul este organizat de Scoala "Caragiale" in colaborare cu gradinitele din municipiu, cu Inspectoratul Scolar si cu Teatrul "Carabus".