Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simpozion dedicat Zilei Eroilor

Ieri, incepind cu ora 11.00, Cercul Militar Braila si Asociatia Cultul Eroilor au organizat simpozionul "Slava eroilor", pentru a marca asa cum se cuvine Ziua Eroilor, ce se sarbatoreste, de mai bine de 80 de ani, in Ziua Inaltarii Domnului. Pe linga prelegerile pe teme istorice, manifestarea a mai cuprins o expozitie de carte, sub egida "Eroi au fost" si un mini concert sustinut de corul barbatesc "Armonia".
Incepind din 1920, comemorarea eroilor cazuti In razboi - Ziua Eroilor - se organizeaza In fiecare an de Ziua Inaltarii Domnului, la 40 de zile dupa Sfintele Pasti. Legiferarea acestei comemorari a fost determinata atit de traditia crestina, cit si de prevederile unor articole ale Tratatului de pace de la Versailles care, printre altele, impuneau natiunilor foste beligerante Intretinerea mormintelor tuturor ostasilor Ingropati pe teritoriile statelor respective. In anii dintre cele doua razboaie mondiale, pentru cinstirea celor cazuti si comemorarea glorioaselor acte de eroism national, s-au construit monumente si placi comemorative, In aproape toate localitatile tarii. Manifestarile dedicate Zilei Eroilor nu reprezentau numai Indeplinirea unei Indatoriri de pietate si recunostinta fata de cei cazuti, ci si de concentrare a acestor pilde In locuri de onoare, cu valoare educativa pentru tinara generatie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii