Mergi la conţinutul principal

Simionescu vrea să calmeze spiritele la SC Braicar

Primarul Aurel Simionescu s-a arătat extrem de nemulţumit în legătură cu situaţia tensionată din curtea operatorului public de transport de călători, SC "Braicar" SA Brăila. Acesta a subliniat că a încercat să modereze mai multe discuţii în trecut între conducerea "Braicar" şi liderii de sindicat. Deşi părea că s-a ajuns la o înţelegere, spune edilul şef, în cele din urmă, lucrurile s-au agravat din nou, ajungându-se la un dosar penal pentru un posibil conflict de interese reclamat chiar de către organizaţia sindicală a salariaţilor unităţii. "Ştiam supărarea asta, dar nu ştiam că au ajuns la formatul de reclamaţie. Angajaţii sunt supăraţi în legătură cu modul în care s-a făcut auditul la ei, nu ca şi conţinut al auditului ci din pricina persoanei respective, care făcea această activitate. Atunci când am discutat cu ei, mi-au spus: «A fost o chestie, între timp am reglat-o, nu mai este etc.». Înţeleg că au reluat subiectul", a declarat Simionescu. Primarul a ţinut să puncteze că întregul scandal ce a apărut dăunează grav societăţii şi că i se pare inadmisibil ca cele două părţi să nu încerce să reia dialogul. "În şedinţa de Consiliu Local când am aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al «Braicar», am spus că trebuie să îşi armonizeze într-un fel oarecare situaţia, pentru că dacă ei reclamă sindicatul care a făcut nişte demersuri şi n-au fost legale, iar sindicatul îi reclamă pe ei pentru nişte demersuri despre care v-am vorbit, atunci cu certitudine, treaba nu o să meargă bine în cadrul societăţii. Deci trebuie să se aşeze la masă. (...) Sigur, acum este o cercetare. Dacă lucrurile se vor dovedi de un fel sau altul, sunt măsurile care trebuiesc luate. Dar eu spun că formatul acesta în care se fac presiuni de-o parte şi de alta nu face bine societăţii. Sunt parteneri până la urmă, conducerea lucrează cu oameni şi oamenii lucrează cu conducerea", a mai completat sursa citată.
Reamintim că, directorul general de la "Braicar", Cornel Săndulescu, şi directorul economic, Teodor Huţu, sunt cercetaţi într-un dosar penal privind un posibil conflict de interese. Sindicatul Liber "Transloc" îi acuză că au angajat-o la "Braicar" pe Preda Emilia Georgeta, asociata lui Huţu într-o firmă cu profil contabilitate-audit financiar şi consultanţă fiscală. Preda ar fi avut ca atribuţii de serviciu, printre altele, efectuarea auditului la nivelul companiei publice. Întreaga poveste este acum cercetată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, unde a fost înregistrat dosarul aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro