Mergi la conţinutul principal

Simionescu reia tema împrumutului de 10 milioane de dolari

Aurel Simionescu a vorbit, ieri, despre amânarea primei şedinţe a noului CLM Brăila, precum şi despre proiectele prioritare în viitorul foarte apropiat. "Încă nu am oficializat mandatul. Sper ca în cursul zilei de azi, mâine, să vină şi ultimele declaraţii privind veniturile şi cheltuielile, mai exact declaraţiile mandatarilor financiari de la nivel naţional ai partidelor. Ordinul doamnei prefect pentru convocarea Consiliului Local pe 2 iulie deja a fost emis", şi-a început edilul-şef prima conferinţă de presă de după alegeri. Mergând pe aceeaşi linie, acesta a dat de înţeles că este pregătit să se reapuce de administrarea problemelor municipiului. "Am avut întâlniri cu reprezentanţii partidelor care au intrat în Consiliul Local şi am discutat procedura de constituire a Consiliului. Îmi doresc ca la nivelul CLM să se constituie şi comisiile de specialitate, astfel încât să se poată lua în discuţie câteva dintre problemele mai spinoase pe care le avem şi pentru care am amânat diverse decizii ale vechiului Consiliu, spunând că este firesc ca noul Consiliu să le ia, pentru că vizează perioade mai lungi de timp şi activitate", a mai adăugat Simionescu. Cu această ocazie, primarul a ţinut să dea şi câteva exemple în acest sens. "Mă refer la o serie de proiecte de hotărâre pe care le avem în legătură cu funcţionarea CET-ului, respectiv, zonarea oraşului. Nişte hotărâri în legătură cu modul în care pe anumite zone, blocuri, unde mai avem câte 1, 2 oameni racordaţi şi unde am avut foarte multe discuţii în legătură cu suportarea cheltuielilor comune. De asemenea, sunt proiecte de hotărâre care vizează preţul gigacaloriei pe care trebuie să îl stabilim şi să-l trimitem la ANRSC şi să fie aprobat, ca să ştim pe ce baze trebuie să lucrăm în continuare", a explicat primarul, amintind totodată că în perioada imediat următoare trebuie făcute şi rectificările de buget.

Problema Dorobanţiului continuă

În cadrul conferinţei de presă amintite mai sus, Aurel Simionescu a ţinut să sublinieze că pe lista problemelor ce necesită rezolvare imediată se află şi cea legată de împrumutul de 10 milioane de dolari, necesari continuării lucrărilor de pe Bulevardul Dorobanţilor. "Sunt proiectele despre care am mai vorbit şi va trebui să vedem... După cum ştiţi, ne menţinem într-o problemă legată de finanţare, în mod deosebit la Dorobanţi. Va trebui să facem demersurile necesare cu discuţii în Consiliu, în comisiile de specialitate...", a declarat edilul-şef. "De aceea am discutat cu domnii consilieri astfel încât, în prima şedinţă de Consiliu - în care, teoretic, ar trebui doar să constituim consiliul şi să alegem viceprimarii -, să mergem puţin mai departe şi să hotărâm comisiile de specialitate şi componenţa acestora, astfel încât, în luna iulie, ei să poată să pornească discuţiile, analizele respective. Spun asta pentru că luna iulie pentru foarte mulţi rămâne şi o lună de concediu şi să mai facem încă o şedinţă, şi încă una, va fi mai dificil", a încheiat Simionescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro