Mergi la conţinutul principal

Simionescu nu da afara pe nimeni din Primarie

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, nu vrea sa profite de schimbarea organigramei institutiei pe care o conduce, pentru a "scapa" usor - adica fara posibilitate de atac in instanta - de niste oameni din subordine de care nu este multumit. Simionescu nu va recurge la varianta reorganizarii unor directii sensibile, prilejul perfect legal pentru renuntarea la vechii directori si organizarea unor noi concursuri, ci va modifica organigrama numai in citeva puncte, strictul necesar, pentru ca nu este adeptul schimbarii oamenilor prin acest tip de subterfugii. Mai concret, spune primarul, nu vrea sa taie in carne vie acum, ci va astepta sase luni de coabitare cu actualii subordonati, dupa care se va hotari pe care-i pastreaza si pe care nu. Simionescu admite ca, daca va pierde ocazia modificarii organigramei, va fi infinit mai greu sa dea afara un director sau altul, dar este sigur ca va gasi o cale de a-i trage pe dreapta pe cei care nu-si fac datoria. Potrivit declaratiilor edilului-sef, la principalele directii, Economica si Juridica lucrurile ramin neschimbate, iar la unele dintre celelalte vor aparea unele schimbari: "Dorim sa avem o Directie de Patrimoniu, pentru ca acum nu avem asa ceva si pina la urma, cele mai multe probleme litigioase pe care le avem se refera la patrimoniu. Dorim sa aducem in concordanta cu legea institutia Arhitectului-sef, cu atributiile pe care legea i le da si separat, Directia tehnica. In principiu, am mai discutat o serie de lucruri, la care directie sa fie partea de IT, chestiuni de amanunt. Deci, vom avea doua directii nou infiintate, cea de Patrimoniu si cea de Cultura, vom avea un Corp al primarului, ca si institutie noua, vom avea Directia Tehnica, pentru ca arhitectul-sef se va separa, iar pentru acestea, sigur, se va organiza concurs. Eu nu sint adeptul unor astfel de chestiuni, de genul sa se modifice numele si sa se schimbe directorul. Accept insa ca exista un nivel de asteptare al unora. Am spus, pe cind inca nu eram primar, ca voi lucra sase luni de zile cu actualul aparat al Primariei, ne vom lamuri daca si cine isi realizeaza sarcinile si apoi, vom putea lucra inclusiv pe organigrama cea noua. Noi sintem tentati sa facem directii pentru oameni, “cum s-ar potrivi X sau Y pe organigrama” sau “am pe cineva priceput la Urbanism, hai sa facem o directie de Urbanism!”. Nu, trebuie sa facem directiile care sint necesare administratiei publice si dupa aceea vedem oamenii care se potrivesc cel mai bine pe posturile respective".
Dat fiind ca au trecut totusi trei luni de cind lucreaza cu oamenii din primarie, l-am intrebat pe Simionescu daca nu si-a facut deja o parere despre ei: "In principiu, sint lamurit cu privire la oamenii din subordinea mea si s-ar putea ca unele decizii pe care le voi lua sa surprinda. Pe o anumita directie si pe mine m-au surprins niste oameni, pentru ca am plecat cu anumite idei induse de unii sau de altii si apoi am constatat ca lucrurile nu stau asa. Sint alte idei care mi s-au confirmat, insa, in mare, eu nu cred ca unor oameni care lucreaza sa li se caute nod in papura, ci ca trebuie ca in administratie lucrurile sa decurga intr-un anumit mod, operativ".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro