Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simbata spre duminica, trecem la ora de vara

In noaptea de simbata spre duminica, Romania va trece la ora de vara. Ceasurile vor fi date cu o ora inainte, ora 3:00 devenind ora 4:00.
Potrivit Directivei nr. 2000/84 a Parlamentului European privind dispozitiile relative la ora de vara, perioada pentru care se aplica ora de vara pentru anul 2007 incepe in ultima duminica din martie, la ora 3:00 dimineata, si se sfirseste in ultima duminica din octombrie.
Conducerea companiei CFR Calatori a anuntat ca incepind din data de 25 martie, si in activitatea de transport feroviar se va trece oficial la ora de vara, fara a aparea insa modificari in mersul trenurilor in vigoare. Potrivit comunicatului de presa al companiei trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de iarna pina in noaptea de 24 spre 25 martie ora 3.00, care devine ora 4.00. Dupa aceasta ora trenurile vor pleca la orele din mersul trenurilor in vigoare, respectind ora oficiala de vara. Trenurile de calatori aflate in circulatie intre 3.01 si 4.00 (ora de iarna) vor circula cu intirziere, pentru aceste trenuri urmind a fi stabilite masuri suplimentare pentru reducerea in parcurs a acestor intirzieri. "Avind in vedere ca si in tarile vecine aceasta trecere se face in aceeasi zi de duminica 25 martie, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina si Bulgaria, trenurile vor circula dupa orariile din mersul trenurilor in vigoare", se arata in comunicat. De asemenea, conducerea companiei recomanda pasagerilor ca inainte de efctuarea calatoriei sa solicite la statiile si agentiile CFR informatii privind rutele si orariile trenurilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii