Skip to main content

Simbata spre duminica, trecem la ora de vara

In noaptea de simbata spre duminica, Romania va trece la ora de vara. Ceasurile vor fi date cu o ora inainte, ora 3:00 devenind ora 4:00.
Potrivit Directivei nr. 2000/84 a Parlamentului European privind dispozitiile relative la ora de vara, perioada pentru care se aplica ora de vara pentru anul 2007 incepe in ultima duminica din martie, la ora 3:00 dimineata, si se sfirseste in ultima duminica din octombrie.
Conducerea companiei CFR Calatori a anuntat ca incepind din data de 25 martie, si in activitatea de transport feroviar se va trece oficial la ora de vara, fara a aparea insa modificari in mersul trenurilor in vigoare. Potrivit comunicatului de presa al companiei trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de iarna pina in noaptea de 24 spre 25 martie ora 3.00, care devine ora 4.00. Dupa aceasta ora trenurile vor pleca la orele din mersul trenurilor in vigoare, respectind ora oficiala de vara. Trenurile de calatori aflate in circulatie intre 3.01 si 4.00 (ora de iarna) vor circula cu intirziere, pentru aceste trenuri urmind a fi stabilite masuri suplimentare pentru reducerea in parcurs a acestor intirzieri. "Avind in vedere ca si in tarile vecine aceasta trecere se face in aceeasi zi de duminica 25 martie, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina si Bulgaria, trenurile vor circula dupa orariile din mersul trenurilor in vigoare", se arata in comunicat. De asemenea, conducerea companiei recomanda pasagerilor ca inainte de efctuarea calatoriei sa solicite la statiile si agentiile CFR informatii privind rutele si orariile trenurilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu