Mergi la conţinutul principal

Siguranța copiilor în noul an școlar. Sfaturi de la polițiști

• zilele trecute, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Jandarmeriei Brăila, Centrului Antidrog Brăila și Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane au acționat în sistem integrat în zona centrelor comeciale de pe Șoseaua Râmnicu Sărat, oferind recomandări preventive copiilor și părinților

 

Rechizite, ghiozdan, uniformă... Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care părinții și copiii le pregătesc în această perioadă, când noul an școlar se apropie cu pași repezi. Lista nu poate fi completă, însă, fără măsurile de siguranță pe care  deopotrivă minorii și adulții din jurul lor trebuie să le aibă în vedere pentru prevenirea situațiilor vătămătoare în care elevii ar putea fi implicați  pe stradă, la școală sau în mediul online.

Este motivul pentru care, la data de 6 august, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila și Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galați au acționat în sistem integrat în zona centrelor comeciale de pe Șoseaua Râmnicu Sărat, oferind recomandări preventive copiilor și părinților. „Demersul oamenilor legii a urmărit creșterea gradului de informare a beneficiarilor cu privire la problemele cu care se pot confrunta minorii pe drumul către școală, în unitățile de învățământ, în spațiile publice sau în mediul online, precum și popularizarea comportamentelor anti-victimale pe care trebuie să le adopte, astfel încât să nu fie implicați în evenimente care să îi afecteze fizic, emoțional sau de pe urma cărora să le fie afectate bunurile personale. Informațiile și recomandările        transmise de oamenii legii au fost adaptate situațiilor de risc la care pot fi expuși minorii în funcție de categoria de vârstă și au vizat relaționarea corectă cu persoanele necunoscute, atât în viața reală cât și în mediul online, gestionarea situațiilor conflictuale care ar putea degenera în acte de violență fizică, protejarea identității și a datelor în mediul online, precum și siguranța bunurilor personale. În discuțiile cu adolescenții au fost abordate în mod deosebit teme precum consecințele consumului de droguri, formele traficului de persoane și cum să se ferească de traficanți, precum și riscurile asociate plecărilor voluntare din familie”, au explicat polițiștii.

În discuțiile cu părinții a fost pus accentul pe importanța supravegherii permanente a minorilor, a menținerii unei legături de încredere și a unei bune comunicări cu aceștia, pentru identificarea timpurie a problemelor cu care se confruntă și luarea de măsuri pentru rezolvarea acestora, inclusiv prin solicitarea de sprijin instituțiilor specializate.

Odată cu începerea noului an școlar, activitățile preventive și discuțiile tematice cu copiii vor continua în unitățile de învățământ, în scopul creșterii gradului de siguranță a elevilor, prin formarea comportamentelor anti-victimale și a conduitelor corecte în anumite situații de risc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro