Mergi la conţinutul principal

Si PSD-istii recunosc faptul ca la serviciile descentralizate concursurile nu sint pe bune

Concursurile pentru ocuparea posturilor de directori ai serviciilor descentralizate sint de fatada, dat fiind ca se cam stie dinainte cine iese, din zvonuri, daca nu direct din presa. Atit timp cit se anunta dinainte algoritmul politic, iar partidele aflate la guvernare isi impart pe fata serviciile descentralizate, este evident ca nu este o adevarata competitie pentru ocuparea posturilor de directori, iar daca este, este doar in interiorul partidului care si-a adjudecat o directie sau alta. Este opinia liderilor PSD Braila care, si ei, recunosc ca, de fapt, concursurile cu care se lauda directorii de ieri, de azi, si cei de miine - dovada, chipurile, a faptului ca au ocupat functia respectiva prin competenta, nu instalati politic - sint aranjate. Chiar daca sustine ca, personal, nu are date concrete in acest sens, ci se bazeaza doar pe observatii proprii, seful PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este de parere ca aceste concursuri sint aranjate: "In Occident, in tarile care se respecta, nu se schimba decit functiile din zona centrala, nu si cele de executie, asa cum se intimpla in Romania. Nu e posibil sa te duci cu schimbarile pina la un director de scoala sau la un director adjunct la Directia Muncii. Eu cred ca la acest nivel trebuie sa ramina specialistii, nu sa fie schimbati dupa cum bate vintul, atunci cind se schimba Guvernul. Daca avem intr-un an patru guverne, o sa avem patru directori la aceeasi institutie!? Eu nu am cunostinta de faptul ca se aranjeaza concursurile respective, noi nu organizam la CJ astfel de concursuri, dar din practica altora, am observat ca de obicei, cei care au fost nominalizati pe functii de anumite partide aflate la putere au iesit cistigatori. Am observat ca atunci cind s-a zvonit ca iese o anumita persoana, X, la o directie, pentru ca a fost numita de partidul aflat la guvernare, nu au fost surprize pe aceasta zona".
Si senatorul PSD Aurel Simionescu este de parere ca n-are rost ca politicienii sa se ascunda dupa visin, dat fiind ca lucrurile sint evidente: "Atita vreme cit avem algoritm politic si impartim posturile pe algoritm politic si spunem: "asta este al meu, asta este al tau, directia asta este a mea, directia asta este a ta", atunci, chiar daca persoana respectiva, pe care o asezam in fruntea acelei directii, este una bine pregatita din punct de vedere pofesional, automat i se pune o anumita stampila, o anumita eticheta: este acolo pentru ca postul este al partidului acela. Daca se poate pune problema unei competitii intre profesionisti, ea este redusa la scara unui singur partid, si nici macar atit, pentru ca partidul pune ochii pe un om si ala este".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu