Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Si Daniela Buruiana l-a suspendat pe Basescu

Nu-mi amintesc sa-i fi vazut vreodata atit de uniti pe parlamentari in jurul unei idei. Imaginati-va, Corneliu Vadim Tudor si Marko Bela de la UDMR au fost de aceeasi parte a baricadei, mai exact "pentru" suspendarea presedintelui Basescu. Crin Antonescu a avut aproape acelasi discurs ca al lui Mircea Geoana, discurs care parca fusese scris de Dan Voiculescu. La finele votului, parlamentarii PSD, PNL, PC si UDMR radiau de fericire. Reusisera sa-i dea preaviz lui Traian Basescu. Preavizul expira peste 30 sau 90 de zile, iar parlamentarii (mai putin cei din PD si PLD) spera ca Basescu va ramine fara serviciu. Ca sa-i desfaci contractul de munca unui om (nu mai zic ca este vorba despre seful statului) trebuie sa ai motive serioase. Iata citeva dintre motivele invocate de parlamentari: Basescu i-a sfidat in permanenta, nu i-a consultat absolut deloc, ba i-a luat si la misto ori de cite ori a avut chef. Pai, presedintele s-a purtat cu parlamentarii asa cum se poarta acestia in relatia cu alegatorii care i-au ales. Problema este ca alegatorii le pot desface contractul de munca parlamentarilor doar o data la patru ani, dar nici atunci nu-i sigura treaba, pentru ca multi pun lista in fata pe post de scut.
In dimineata zilei votului, am zarit-o la TV pe deputata PRM de Braila, Daniela Buruiana. Nu o mai vazusem de citiva ani buni nici la televizor, nici prin Braila. Dupa alegerile din 2004 a tras doar o singura fuga in Braila sa vada, probabil, daca nu cumva s-a schimbat cursul Dunarii. "Dar nu este posibil asa ceva, dl. Basescu nu-si poate permite sa jigneasca la nesfirsit Parlamentul, sa faca doar ce vrea el. Bineinteles ca o sa votez pentru suspendarea presedintelui Basescu", a spus aproape urlind deputata Buruiana. Sint sigur ca fiecare oras din tara asta are macar o Buruiana in Parlament. Aceste buruieni au votat pentru a scapa de Basescu, fara sa aduca argumente solide in acest sens. Lumea, chiar si lumea care s-a saturat de Basescu, simte lucrul acesta. Si cred ca va vota in consecinta. Peste 30 sau 90 de zile, asta mai putin conteaza in acest moment.
L-am vazut, ieri, pe Mircea Geoana la Realitatea TV. Vorbea la persoana intii. "Eu am mai zis-o: daca Guvernul nu devine eficient, nu o sa am nici o problema in a vota contra lui" sau "Eu nu am interes ca PSD sa schimbe legea electorala pentru a-i interzice lui Basescu sa candideze" au fost citeva din frazele spuse de Geoana. Asadar, Mircea Geoana vorbeste ca si cum ar fi noul sef al statului. De altfel a si recunoscut ca Vacaroiu va fi cit mai "discret" in calitate de presedinte interimar. In cele din urma, PSD a revenit la Putere (si pe plan central), Geoana face si desface, iar electoratul sta si priveste degeaba la televizor.
P.S. S-a spus ca Basescu vrea sa transforme Romania intr-o mica Rusie, iar el sa fie un al doilea Putin. Fals! In Rusia, oligarhii fug de mama focului de Putin (care pe la Londra, care prin puscarii), nu isi fac televiziuni si ziare si nici nu tin discursuri in Parlament, asa cum se intimpla la noi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii