Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In sfirsit, senatorul Sabau s-a ales singur presedinte de partid

Stateam zilele trecute pe o bancuta din Viena (aiurea, eram vizavi de "Maria Filotti") si ma gindeam la Dan Sabau. Si-mi ziceam asa, in gind, cu voce tare, ca uite ce soarta de subaltern a avut bietul senator: a lucrat deja cu carte de munca in vreo doua partide, dar niciodata nu a fost sef. Sef cu adevarat vreau sa zic, adica ales de popor, nu numit de smecherii de la Bucuresti sau cocotat in functie in urma unor puciuri absolut descalificabile. Pai, ia sa derulam un pic banda. Deci, in 1997, cind Melescanu a fugit din PDSR cu o aripa mica la subtioara, cine s-a infiintat la usa nou infiintatului ApR? Exact, Dan Sabau! Desi nu avea nici macar o zi vechime in politica, desi nu lipise nici macar un afis cu Melescanu la viata lui, desi nu umflase nici un balon, ci doar se umflase in pene ca-i mare chirurg, pac, a fost numit distribuitor-sef al ApR pe zona Braila. Dupa asta, in 2001 parca, ApR a disparut in PNL, sanchi, cica prin fuziune. Odata intrat pe usa PNL Braila, lui Dan Sabau nu i-au trebuit mai mult de 5 minute ca sa curete partidul de liberali si sa se instaleze pe el sef. Ce-i drept, doar interimar, dar tot sef se numea ca este.
E, abia acum am inteles si eu ratiunea pentru care a fost conceput avortonul PLD. Nu, nu pentru ca Basescu sa rupa din procentul PNL si nici pentru a incerca debarcarea lui Tariceanu. Nu, adevaratul motiv este ca PLD a fost infiintat exact pentru ca Dan Sabau de la Braila sa poata ajunge si el presedinte ales in cadrul unui partid. Ceea ce s-a si intimplat duminica, 14 octombrie 2007. Va dati seama, atita desfasurare de forte pe plan national, atita cheltuiala pentru a pune pe picioare filialele din tara, doar pentru ca un doctor de la Braila sa fie, in sfirsit, ales. Interesanta mi s-a parut tenta pe care astia din PLD Braila au incercat sa o dea alegerilor interne de duminica. Au pus 7 insi (din cei 439) sa voteze contra lui Sabau, desi acesta candida de unul singur. Adica, vezi Doamne, nu mai e ca pe vremuri cind sefu' era ales cu unanimitate de voturi. Acum mai sint si voci contra curentului, atitudini potrivnice si idei in antiteza, intr-un cuvint democratie, ma! Concluzia? Jos dictatorul Sabau! La bisturiu cu tine, bai, ca macar acolo te pricepi. Cit de cit.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii