Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sfirsit de an cu doar doua amenzi date de Garda de Mediu Braila

Pe parcursul lunii decembrie 2005, Comisariatul Judetean Braila al Garzii Nationale de Mediu nu a avut prea multe motive pentru a aplica sanctiunile severe prevazute de legislatia in domeniu. Dupa cum ne-a declarat comisarul sef Daniela Agache, controalele tematice efectuate la sfirsitul anului trecut nu au scos la lumina aspecte care sa duca la aplicarea de sanctiuni contraventionale. Au fost verificate, de exemplu, firmele "TCE 3 Brazi" si "Bobgaget", care cultiva soia modificata genetic, dar nu s-au descoperit incalcari ale normelor prevazute in baza carora cele doua unitati au fost autorizate sa faca astfel de operatiuni. Totodata, s-a verificat starea de salubrizare a cailor de comunicatie din judetul nostru, categorie ce a inclus drumurile nationale si statiile CFR, iar neregulile gasite de comisari au fost considerate minore, acestia rezumindu-se la a da indicatii in sensul montarii mai multor pubele in gari.
Singurele amenzi date de Garda de Mediu Braila, la sfirsitul lui 2005, au venit in urma unei sesizari, fiind provocate de depozitarea ilegala a unor deseuri, la Urleasca, linga sediul "Combiur". Au fost amendate firmele "Brailact", de la care proveneau deseurile, si "Combiur" Urleasca, pentru ca a permis depozitarea acestora linga sediul sau, fara a alerta autoritatile de mediu. "Brailact" a incasat o sanctiune de 3.000 RON (30 milioane de lei vechi) iar "Combiur" una de 1.000 RON. Dupa cum ne-a spus comisarul sef al Garzii de Mediu, nu conducerea "Brailact" a dat dispozitie ca gunoaiele sa fie aruncate acolo, ci totul s-a petrecut la initiativa unui sofer din cadrul acestei firme, care a incercat sa scape de respectivele deseuri dupa cum l-a taiat pe el capul. Amenda a fost platita, insa, de firma, soferul fiind, la rindul lui, sanctionat pe linie interna.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii