Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sfintul Mare Mucenic Dimitrie, cinstit de detinutii de la Tichilesti

La invitatia preotului paroh Valentin Hanganu, un grup de detinuti de la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti a participat, ieri, la Slujba Sfintei Liturghii, oficiata la Biserica cu hramul "Sf. Nicolae", din comuna Chiscani. Slujba, oficiata de preotul paroh si de preotul capelan Sorin Plesca, a fost inchinata Sfintului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoritorul de Mir.
Alaturi de zecile de credinciosi si de corul bisericesc, minorii si tinerii detinuti au intonat cintari religioase, simtind, pe parcursul slujbei, ca fac parte cu adevarat din comunitatea locala. De altfel, enoriasii au pregatit pentru ei pachete cu dulciuri.
Desi a devenit deja traditie ca diferite grupuri de detinuti sa participe la slujbe in bisericile din Chiscani sau din Tichilesti, de fiecare data cind acestia se afla in biserica, alaturi de sateni, pe chipurile lor se poate observa o schimbare vizibila. Faptul ca enoriasii ii trateaza ca pe orice seaman, ba chiar, de fiecare data, le ofera icoane sau pachetele special pregatite, ii determina pe detinuti sa se simta din nou copii si sa uite, pentru o clipa, ca sint privati de cele mai importante lucruri: de libertate si de posibilitatea de a petrece astfel de sarbatori alaturi de familie.
"Tinerii care au participat la slujba trebuie sa invete din viata Sf. Mc. Dimitrie cel purtator de biruinta cum, in viata omului, credinta trebuie sa biruie necredinta, bunatatea sa copleseasca rautatea, rabdarea sa fie mai presus de minie. Si, precum Sf. Dimitrie a primit moarte muceniceasca pentru Hristos, asemeni si noi, pentru Hristos, trebuie sa murim pacatului in fiecare clipa a vietii noastre", ne-a spus preotul capelan Sorin Plesca, prin grija caruia detinutii cu comportament exemplar au ocazia sa participe la slujbele oficiate la bisericile din comunele invecinate.
La slujba religioasa de ieri au participat si scolarii din clasa a II-a de la Scoala Generala din Chiscani. Invatatoarea Georgeta Neagu a considerat ca este cel mai frumos mod de a realiza ora de religie, in zi de sarbatoare.
Cum astazi este iarasi sarbatoare (Cuv. Dimitrie cel Nou din Basarabi), preotul Sorin Plesca a pregatit, pentru alti 20 de minori si tineri detinuti, participarea la Sfinta Liturghie, la biserica cu hramul "Inaltarea Domnului", din Tichilesti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii