Mergi la conţinutul principal

Sfaturi de la polițiști pentru copii, înaintea începerii anului şcolar

*  pentru perioada 6-12 septembrie, în incinta complexului comercial din zona Vărsătura, au fost programate activităţi de informare şi prevenire, adresate copiilor şi părinţilor * poliţiştii discută cu elevii despre măsurile de siguranţă pe care trebuie să le adopte în cursul anului şcolar

 

 

 

 

Copiii şi poliţiştii, faţă în faţă! Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila desfăşoară, în perioada 6-12 septembrie, în incinta complexului comercial de pe raza localităţii Vărsătura, activităţi de informare şi prevenire, adresate copiilor şi părinţilor, premergător începerii anului şcolar, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. “În cadrul întâlnirilor, poliţiştii discută cu elevii prezenţi în incinta complexului comercial despre măsurile de siguranţă pe care trebuie să le adopte în cursul anului şcolar, deplasarea la şi de la şcoală, comportamentul pe care trebuie să-l adopte în incinta unităţilor de învăţământ. Totodată, părinţii sunt sfătuiţi de oamenii legii să discute permanent cu copiii, să le ofere sprijin emoţional şi afectiv, să se intereseze regulat de rezultatele şi conduita şcolară şi să menţină legătura cu şcoala indiferent de nivelul de studii în care este copilul”, au transmis reprezentanţii IPJ Brăila.

În comunicatul transmis se arată că, în cadrul întâlnirilor cu copiii, reprezentantul Biroului Siguranţa şcolară a aflat de la elevii de toate vârstele despre nerăbdarea şi emoţia cu care aşteaptă începerea anului şcolar şi a observat entuziasmul cu care aceştia îşi fac ultimele pregătiri pentru şcoală.

De asemenea, poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila s-au asigurat că sunt respectate, în incinta complexului, prevederile Hotărârii Guvernului nr. 826/05.08.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 11 august 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Elevii, care nu respectau măsurile de protecţie, au primit din partea oamenilor legii mască de protecţie, fiindu-le explicată importanţa respectării regulilor şi normelor de convieţuire socială şi le-au oferit, de asemenea, pliante şi semne de carte, iar părinţilor pliante cu recomandări preventive, materiale ce au fost realizate cu sprijinul complexului comercial.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro