Mergi la conţinutul principal

Sfântul Mucenic Zenovie Episcopul şi sora sa, Zenovia; Sfântul Apostol Cleopa

Sfinţii Mucenici Zenovie şi Zenovia, fraţi după trup şi după credinţă, au trăit pe vremea împăratului roman păgân Diocleţian (284-305 d.H.), prigonitorul creştinilor. S-au născut în cetatea Egeea din provincia Cilicia şi au moştenit de la părinţi o avere uriaşă pentru acele vremuri, dar mai ales credinţa nestrămutată în Domnul Iisus Hristos. La un moment dat, râvnind după dragostea Domnului, cei doi fraţi şi-au împărţit averea săracilor. Iar la scurt timp, datorită vieţii sale sfinte, Zenovie a fost ales episcop al cetăţii Egeea. Pentru lepădarea poftelor şi grijilor lumeşti, Dumnezeu i-a dăruit lui Zenovie puterea de a vindeca bolile şi neputinţele din popor.

În timpul persecuţiei declanşate de împăratul Dicoleţian împotriva creştinilor, Sfântul Zenovie a fost prins şi adus înaintea prefectului Lysias, care i-a spus: “Ai de ales una din două: ori viaţa, ori moartea. Însă viaţă vei avea numai dacă vei aduce jertfă zeilor noştri!” Auzind acestea, Episcopul Zenovie i-a răspuns demnitarului roman: “Viaţa fără Hristos înseamnă moarte, în timp ce moartea pentru El înseamnă viaţă, nicidecum moarte!”

Cronicile spun că, pe când era Zenovie supus torturilor, a venit în faţa judecătorului Zenovia, sora sa. Fără teamă, Zenovia a spus că doreşte “să bea paharul pe care îl bea fratele ei”, ca să dobândească şi ea cununa vieţii. Aşa stând lucrurile, au fost aruncaţi împreună în foc şi în păcură clocotită, iar în cele din urmă au fost decapitaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro