Mergi la conţinutul principal

Sezonul rece bate la uşă. Nu uitaţi de ajutorul pentru încălzire

• începând cu luna noiembrie, familiile cu venituri mici pot beneficia de sprijinul financiar pentru încălzirea locuinţei • pragul maxim de eligibilitate este de 615 lei per membru de familie

 

Ca în fiecare an, familiile cu venituri mici, de până la 615 lei/membru de familie, beneficiază de sprijinul financiar direct la factura de încălzire a locuinţei, pe perioada sezonului rece.

Ajutoarele pentru încălzire se acordă în funcţie de sistemul de încălzire folosit de familia beneficiară - gaze naturale, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, energie electrică - cu precizarea că se acordă pentru un singur sistem de încălzire, cel principal utilizat. Potenţialii beneficiari mai trebuie să ştie că acest tip de sprijin financiar se acordă doar pe bază de cerere însoţită de o declaraţie pe propria răspundere, plus actele doveditoare care să ateste componenţa familiei şi veniturile realizate de către membrii acesteia. Cererea şi declaraţia pe propria răspundere conţin 26 de pagini şi pot fi obţinute gratuit de la Direcţia de Asistenţă Socială Brăila sau poate fi descărcată de pe site-ul instituţiei.

Important de precizat că persoanele care deţin sub orice formă (proprietate, închiriere, comodat, etc) un alt spaţiu locativ în afara locuinţei de domiciliu, terenuri, autoturisme, motociclete, sau depozite bancare de peste 3.000 lei nu beneficiază de ajutorul pentru încălzirea locuinţei.

Pentru sezonul rece 2016 - 2017, sprijinul financiar se stabileşte pentru 5 luni (mai precis pentru perioada 1 noiembrie 2016 – 31 martie 2017), pentru consumatorii ce depun documentele până la data 20 noiembrie 2016, inclusiv. Cei care nu se vor încadra în termenul din 20 noiembrie, vor primi ajutorul doar aferent unei perioade de 4 luni, începând cu luna decembrie.

Depunerea dosarului pentru ajutorul de încălzire se face la sediul DAS Brăila din b-dul Al. I. Cuza, de luni până vineri, între 8.00 şi 14.00.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro