Mergi la conţinutul principal

Sesizare din partea unor angajați panicați: Distanțarea socială, inexistentă la Yazaki Brăila

* asta au sesizat câteva persoane atât la redacția noastră, cât și pe Facebook * ITM a transmis că a efectuat un control la angajatorul Yazaki, iar acesta luase măsurile de protecție a salariațior în fața amenințării răspândirii noului coronavirus

 

O sesizare potrivit căreia angajații companiei Yazaki nu respectă distanțarea socială a sosit la redacție, vineri, însoțită de o fotografie ce ilustrează aglomerație de persoane și despre care se presupune că este realizată în curtea angajatorului privat. „În contextul pandemiei mondiale, nu este normal ce se întâmplă la Yazaki Brăila, o singură persoană dacă este infectată o să fie explozie. Plus că în autoubuzele ce transportă acești oameni acasă este aceeași situație. 0 norme de prevenție”, se arată în sesizarea ajunsă la redacție.

O altă persoană ne-a scris, în urmă cu câteva zile, că este îngrijorată, deoarece în incinta fabricii, oamenii muncesc unul lângă altul, nici vorbă de distanțare socială. „Sunt situații când 10 persoane muncesc una lângă alta”, ne-a scris persoana în cauză.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila a transmis că societatea Yazaki a fost verificată de inspectorii în muncă, iar angajatorul luase măsurile necesare de protejare a salariaților. „La momentul verificărilor, angajatorul a inițiat o serie de măsuri organizatorice, cât și măsuri alternative, după cum urmează: instruirea zilnică a salariaților, prestatorilor de servicii și a subcontractorilor privind modul de prevenire și combatere a virusului COVID 19; afișarea regulilor de prevenire pe toate panourile de informare din fabrică; asigurarea substanțelor de curățenie și dezinfecție a spațiilor comune, echipamentelor de muncă din secții și birouri; creșterea frecvenței de curățenie și dezinfecție în vestiare, toalete, cantină, mânere de uși, etc.; solicitarea furnizorilor de transport pentru angajați să curețe și să igienizeze zilnic vehiculele de transport pe toate rutele; utilizarea de către medicul de intreprindere a dispozitivelor pentru măsurarea temperaturii corporale pentru vizitatori, prestatori de servicii și subcontractori care intră în unitate; utilizarea chestionarelor pentru vizitatori, prestatori de servicii și subcontractori privind călătoriile în zona roșie și galbenă, cu luarea măsurilor în funcție de caz. Tot la momentul controlului, angajatorul, prin reprezentantul său legal, ne-a informat că are în analiză găsirea unor soluții în vederea protejării salariaților prin decalarea programului de lucru sau identificarea unor soluții alternative, în funcție și de specificul activității, pentru salariații care folosesc pentru venirea/plecarea de la muncă a mijloacelor de transport public în comun”, au transmis reprezentanții ITM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro