Mergi la conţinutul principal

In septembrie, rutierii vor fi cu ochii pe pietoni si motociclisti

Dupa ce in luna august, in cadrul Programului National de Siguranta Rutiera "Stop accidentelor! Viata are prioritate!", lucratorii Politiei Rutiere Braila au incercat sa-i frineze pe vitezomani, in septembrie oamenii legii vor sta cu ochii pe motociclisti si pietoni. In cursul acestei luni, politistii braileni vor urmari, cu precadere, prevenirea accidentelor in care sint implicati pietonii si motociclistii, prin ample actiuni de disciplinare a acestora.
Potrivit metodologiei Ministerului Internelor si Reformei Administrative, la nivelul intregii tari vor fi desfasurate lunar, actiuni tematice pentru prevenirea accidentelor rutiere. Astfel, in luna august, s-a actionat pe linia vitezei excesive, cauza principala a accidentelor rutiere grave, iar in septembrie vor fi urmariti pietonii si motociclistii, care sint de multe ori protagonisti ai accidentelor, din neatentie sau din teribilism. Tematica lunii octombrie este consumul de alcool si, din nou, viteza excesiva, iar in luna noiembrie se va avea in vedere transportul de persoane si de marfuri. Aceste actiuni la nivel national au ca scop prevenirea
evenimentelor si accidentelor rutiere nedorite, care, pe fondul
vitezei excesive sau neadaptata conditiilor meteo, a
particularitatilor de drum si de trafic si a nerespectarii
semnificatiei indicatoarelor rutiere de avertizare si reglementare,
continua sa genereze multe accidente rutiere si cauzeaza
pagube materiale imense si victime omenesti. In acest sens, politistii rutieri revin in atentia tuturor participantilor la traficul rutier cu mai multe recomandari menite sa le salveze viata. "Trebuie respectate regulile privind efectuarea depasirii, renuntind
la efectuarea acestei manevre daca nu este absolut necesara. Pe timpul noptii si in caz de ploaie abundenta, soferii sint sfatuiti sa foloseasca luminile corect. Normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este vorba despre pietoni sau vehicule, trebuie respectate cu strictete. Este necesara folosirea centurii de siguranta care poate salva viata in caz de accident. Soferii nu trebuie in nici un caz sa se urce la volan sub influenta bauturilor alcoolice, a medicamentelor sau a substantelor care le pot afecta capacitatea de reactie. De asemenea, oboseala la volan este fatala, de aceea soferii sint sfatuiti sa nu conduca atunci cind sint obositi, iar in cazul in care au distante mari de parcurs trebuie sa faca periodic pauze", se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu