Mergi la conţinutul principal

Sentinţă irevocabilă: Chivu a câştigat procesul cu Ministerul de Interne

Astăzi, judecătorii Curţii de Apel Braşov i-au dat dreptate fostului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, cms. şef Cătălin Chivu. Instanţa a respins recursul declarat de Ministerul Afacerilor Interne, împotriva sentinţei pronunţate în septembrie 2014 de Tribunalul Braşov. Mai concret, Cătălin Chivu, ofiţerul care se luptă cu MAI din 2011 şi care a cerut în instanţă anularea actului administrativ de sancţionare cu trecerea într-o funcţie inferioară, a ieşit învingător. "Lupta" dintre MAI şi cms. şef Cătălin Chivu a început în aprilie 2011, el fiind eliberat din funcţia de inspector şef prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ca urmare a unui control tematic desfăşurat la sfârşitul anului 2010. Până la sfârşitul lui noiembrie 2011, când ministerul a ieşit învingător la Înalta Curte, Chivu nu a putut fi înlăturat de la conducerea IPJ Brăila. Începând cu 7 decembrie 2011, Chivu a fost desemnat să-şi desfăşoare activitatea la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.
În septembrie 2014, Tribunalul Braşov a dat soluţia în favoarea fostului şef al Poliţiei brăilene şi a dispus repunerea pe funcţie şi plata drepturilor salariale restante, aferente funcţiei, însă MAI a declarat recurs în cauză. Acum însă soluţia dată de Curtea de Apel Braşov este irevocabilă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro