Mergi la conţinutul principal

Senatorului PSD Aurel Simionescu i se rupe inima de firmele de constructii

Nu prea avem firme de constructii serioase, in Braila. Este opinia unora dintre liderii PSD locali, care cred ca, daca vor sa cistige licitatii pentru proiecte de anvergura si sa faca treaba, firmele de constructii din judet ar trebui sa bata palma si sa faca front comun. Senatorul PSD Aurel Simionescu sustine ca, in perioada urmatoare, vor fi alocate sume importante pentru diverse investitii precum constructia de blocuri ANL si reabilitari de scoli, si exista pericolul ca firmele de constructii din Braila sa ramina pe dinafara, in urma licitatiilor: "Cred ca trebuie sa atragem atentia tuturor celor care sint in acest proces. Ma refer la administratia locala, ca trebuie sa asigure niste conditii, sa puna la dispozitie infrastructura necesara, dar si cei care vor sa participe la licitatiile pentru adjudecarea acestor lucrari, sa se mobilizeze, ca sa spun asa. Nu de alta, dar sint bani putini si cerinte multe si avem toate sansele sa obtinem aprobari si sa nu le ducem la bun sfirsit sau sa obtinem aprobari, sa facem licitatii, iar aceste lucrari sa fie cistigate de catre firme din afara Brailei, care sa lase iarasi la Braila munca si sa duca profitul in alta parte. Lucrurile vor incepe peste doua-trei luni si trebuie sa vedem in aceasta perioada ca cei care sint implicati sa manifeste o totala disponibilitate de colaborare". Intrebat fiind cum ar putea sprijini administratia firmele locale sa cistige licitatiile, in conditiile in care acestea nu vin cu cele mai avantajoase oferte, Simionescu a explicat: "Eu nu spun ca trebuie sa luam firme din Braila, care lucreaza mai scump si mai prost, am zis ca trebuie sa fie participanti la aceasta licitatie si sa incerce sa obtina cele mai bune rezultate. Nu m-ati inteles. Atita vreme cit firmele noastre, din Braila, nu se vor carteliza, nu se vor sindicaliza, nu vor incerca ca din cinci firmulite sa faca una mai puternica, ce poate sa fie un partener eligibil in relatia cu alte firme, atunci este firesc ca vor cistiga altele".
Si presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, crede ca ar fi nevoie de o altfel de colaborare a firmelor de constructii din judet. El crede ca firmele cu adevarat potente din acest domeniu pot fi numarate, la Braila, pe degetele de la o singura mina: "Este prea mult de munca, in domeniul constructiilor, pe toate zonele, si nu sint firme serioase. Noi, la CJ, avem o problema, nu are cine sa cistige licitatiile, si ma refer la firme care sa poata face acele proiecte importante. Avem, de exemplu, biblioteca, avem sectia de boli infectioase, avem o modernizare a ATI-ului, care va fi vreo 10 miliarde, probabil. De fapt, noi nu avem firme potente in Braila. Sint doar una-doua, si una este Concivia, pe care nu o las sa vina la licitatii, iar a doua, e Traconul, care nu este interesata sa lucreze in zona publica. In rest, e discutabil, pentru ca dotarea este cea care este. Am avut niste experiente triste vizavi de calitatea unor lucrari, si nu-mi convine ca pe banul public sa se faca niste lucruri de proasta calitate. De aceea spunea domnul Simionescu, poate ar fi mai bine sa se uneasca, sa-si ia un utilaj impreuna, sau din mai multe sa se faca o singura firma". Precizam ca presedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu este direct interesat in ceea ce priveste sectorul constructii din Braila, deoarece este actionar majoritar prin intermediul SC Bursagrirom, la SC Concivia, iar daca aceasta firma "n-are voie" sa participe la licitatiile organizate de CJ, nu inseamna ca este interzis sa se angajeze la lucrari in calitate de subcontractant.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu