Skip to main content

Senatorul Simionescu nu este sigur ca toti colegii sai din PSD vor vota propria motiune

Motiunea PSD nu ataca ministri, fie ei ai PNL sau PD, ci critica activitati ineficiente. A declarat-o ieri, senatorul PSD Aurel Simionescu, precizind, in acelasi timp, si citeva dintre domeniile vizate de criticile colegilor sai: colectarea taxelor si impozitelor si absorbtia fondurilor comunitare. Simionescu este de parere ca textul nu este unul "de nevotat", asa cum se temea deputatul PD Horia Vasioiu, care suspiciona ca vor fi atacuri virulente la adresa unor fosti ministri PD, care ii vor determina pe democrati sa nu voteze in favoarea motiunii. "Nu sint cuvinte extrem de dure; daca vreti, din textul respectiv mi s-a parut cel mai dur cuvintul “haotic”, nu se face trimitere la ministri PD sau PNL, ci la guvernarea de dreapta a Aliantei DA si, in unele momente, alterneaza cu Alianta PNL-PD. Trimiterile cele mai dure sint legate de absorbtia fondurilor comunitare, unde situatia este dezastruoasa. In rest, singurul nume care apare este cel al presedintelui Traian Basescu, nu sint nume de ministri sau nominalizari pe o anumita formula, dar domeniile respective sint nominalizate si este vorba despre invatamint, sanatate, agricultura etc.", a precizat senatorul PSD.
Intrebat daca este sigur ca parlamentarii PSD vor vota cu totii in favoarea motiunii, Simionescu a declarat: "Intrebarea asta apare de foarte multe ori. A fi sigur e un lucru greu in ziua de azi. PSD-ul este un partid foarte mare si mai putin flexibil, se misca destul de greu in unele momente, dar cind se misca, se misca. Au fost multe observatii, discutii intre membri PSD, oameni impotriva motiunii, oameni care au avut observatii chiar la forma finala a documentului, dar decizia a fost luata: sa se voteze motiunea. Pina la urma, eu am spus-o recent, supararea cea mai mare, aici, este lipsa de dialog pe care in ultima luna- luna si jumatate pe care Guvernul a avut-o cu PSD-ul. Cu acel PSD care i-a dat votul in aprilie-mai, cind a fost noua investitura. Or, in momentul in care refuzi dialogul, in care crezi ca toata lumea care te critica are ceva cu tine, si ca iti face numai sicane sau vrea sa te santajeze, ai o problema. Nu s-ar fi ajuns la aceasta chestiune, daca PNL-ul nu ar fi fost inchis la dialog cu PSD-ul. Sigur, exista riscul ca motiunea sa nu treaca, ati vazut ca exista diferite formule, s-a propus sa se voteze prin apel nominal, pentru a se vedea fiecare cum voteaza. Sint discutii sa se voteze cu bile sau la vedere etc. Scorul este oricum destul de strins, daca voteaza toti cei care au declarat ca vor vota pentru, PSD, PD si PLD. Noua ne trebuie 235 de voturi, si diferenta este de 4-5 voturi in plus, daca voteaza toti cei amintiti anterior".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu