Mergi la conţinutul principal

Senatorul Simionescu este multumit de rezultatele anului 2006

Trei initiative transformate in legi, dintr-un total de zece elaborate. Este realizarea parlamentara cu care se mindreste senatorul PSD de Braila Aurel Simionescu, pentru anul recent incheiat. Simionescu precizeaza ca procentul de reusita de 30% l-a inregistrat in contextul in care este parlamentar din opozitie, deci, este cu atit mai greu sa-ti treaca propunerile legislative. Cum era si de asteptat, senatorul brailean fiind specialist in administratie publica, cele trei initiative vizeaza exact acest domeniu: "Ceea ce a fost important in anul care a trecut a fost obtinerea a trei verdicte favorabile, cu privire la trei initiative pe care le-am intreprins. Doua sint impreuna cu domnul deputat Mihai Tudose, una s-a transformat in lege, legea care prevede ca tinerii care au primit un teren pentru a-si construi o locuinta sa si-l poata cumpara. A fost o promisiune electorala pe care am facut-o . O a doua a fost cuprinsa in Legea 206, care a modificat Legea 215. Noi am pornit in campania electorala de la niste ginduri, niste idei pe care ni le impartaseau oamenii din satele brailene, legat de faptul ca profesorii si cadrele sanitare din sistemul de sanatate nu puteau sa beneficieze de un spor de salariu din partea autoritatilor locale, ci doar de stimulente materiale, gen o bucata de teren sau o caruta de lemne la dispensar. Si atunci am obtinut ca in cadrul Legii 215 sa se introduca ceea ce noi am propus, respectiv posibilitatea ca autoritatile locale sa poata plati niste bani in plus, deci sa dea sporuri salariale cadrelor din sistemul de sanatate sau din educatie, ceea ce din anul urmator, ar putea sa se intimple. Daca un consiliu local apreciaza ca trebuie sa lege de glie profesionistii din aceste sisteme, o pot face".

"Mi-a parut rau pentru initiativele care nu au trecut"

Cea de-a treia initiativa legislativa a senatorului Simionescu a fost semnata impreuna cu senatorul PSD de Galati Adriana Ticau, si este legata de paza comunala: "Mai exact, este vorba despre Legea 333, care vizeaza posibilitatea autoritatilor locale din mediul rural de a-si organiza paza asa cum cred ei ca este mai bine. Pina acum, o faceau numai in sistem benevol, cu oamenii din sat. Dar acest sistem nu este chiar atit de bun, unii dintre sateni erau batrini, nu puteau sa umble noaptea, pe ulite, paza nu era eficienta. In al doilea rind, nu era nici echitabil, pentru ca si satenii platesc impozite, ca si cei de al oras, iar in mediul urban, cetatenii nu fac de paza pe strazi. Ca sa sintetizez, eu am avut 10 initiative pe care le-am semnat in 2006, dar numai cele 3 despre care am vorbit au trecut si din punctul meu de vedere este un lucru bun, pentru ca totusi, sint din opozitie. Mi-a parut rau pentru initiativele care nu au trecut, doar poate si pentru ca nu ne-am coordonat cum se cuvine - si aici este un minus al grupului parlamentar -, cind a fost vorba despre initiativele ce vizau problemele cauzate de inundatii, modalitati de sprijin, de ajutorare a sinistratilor. Toate initiativele au fost respinse, de la putere si de la opozitie, pe motiv ca Guvernul a dat destule ajutoare. In rest, a fost un an in care am aprobat pachetul de legi pe administratie, si eu, in calitate de secretar al comisiei de administratie am fost unul dintre cei care a muncit la legi, cred eu ca sint mai bune decit legile care au fost, dar sint perfectibile. De exemplu, in Legea administratiei locale nu s-a aprobat - dar o vom relua noi, PSD-ul, ca initiativa legislativa -, problema asa-numitelor oficii comunale. Ne referim la comunele care au mai multe sate, imprastiate pe o distanta mai mare, primarul sa poata infiinta in aceste sate niste birouri in care o data sau de doua ori pe saptamina sa se deplaseze reprezentantii Primariei si o serie intreaga de probleme curente, sa se rezolve acolo. De exemplu, moare cineva, se naste cineva, documentele respective sa fie preluate la acest oficiu si rezolvate".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro