Mergi la conţinutul principal

Senatorul Sabau a participat la Conferinta Internationala privind SIDA

In perioada 3-8 august 2008, senatorul de Braila Dan Sabau, vicepresedintele Comisiei pentru invatamint, stiinta, tineret si sport a Senatului si presedinte al Subcomisiei senatoriale pentru Populatie si Dezvoltare a participat, in Mexico City, la cea de-a XVII-a Conferinta Internationala privind SIDA.
Conferinta are loc o data la doi ani si reprezinta cea mai ampla manifestare internationala periodica pe probleme de sanatate si dezvoltare. Editia din acest an marcheaza jumatatea intervalului dintre adoptarea, in 2001, de catre statele membre ONU, a declaratiei -angajament privind HIV-SIDA si anul 2015, care este termenul-limita stabilit de ONU, prin Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, pentru stoparea epidemiei.
"Evenimentul a fost organizat printr-un parteneriat intre Programul Comun al Natiunilor Unite pentru HIV/SIDA (UNAIDS), Programul Alimentar Mondial al Natiunilor Unite, Organizatia Mondiala a Sanatatii , Societatea Internationala pentru SIDA, guverne (ministerele afacerilor externe din Suedia si Norvegia) si autoritati locale, cu sprijinul unor fundatii, companii farmaceutice si institute de cercetare. Contextul general al evenimentului este conturat de cel mai recent raport al UNAIDS privind situatia epidemiei la scara globala. Conform acestui document, la sfirsitul anului 2007, aproximativ 33 de milioane de persoane erau infectate cu HIV la scara globala, dintre care 2 milioane copii. In acelasi an, s-au inregistrat 2.5 milioane de noi infectii (dintre care 370.000 in rindul copiilor), iar 2.1 milioane persoane au murit din cauza maladiei SIDA. De asemenea, cele mai ridicate rate ale infectiilor (intre 15 si 28%) se inregistreaza in tarile din sudul continentului african, in timp ce in tarile Europei Centrale si de Sud-Est, incidenta HIV in rindul adultilor se situeaza intre 0,1 si 0,5%. Accesul la tratamentul anti-retroviral a crescut cu 42% in 2007; cu toate acestea, numai 30% dintre persoanele care au nevoie beneficiaza de acest tratament", a declarat Dan Sabau.
Lucrarile Conferintei au fost deschise oficial de presedintele Statelor Unite Mexicane, Felipe Calderón Hinojosa. La ceremonia inaugurala au luat, de asemenea, cuvintul: Secretarul General al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon; Directorul Executiv al UNAIDS, Peter Piot; Directorul General al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu