Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Senatorul Sabau: "Am ferma convingere ca as putea sa conduc concomitent toate spitalele din Europa"

Reporter: Domnule Dan Sabau, cu ce ocazie prin Braila?

Sabau: Cum cu ce ocazie prin Braila? Deci eu sint brailean, ati uitat? Mai, copii, ce naiba se intimpla cu voi? Pai, de la alegerile generale n-a trecut decit un an si ceva, si voi deja m-ati uitat. E drept ca nu am mai trecut prin "teritoriu", cum ne place noua, parlamentarilor, sa zicem, dar credeti-ma ca am fost ocupat. Daca ati fi avut curiozitatea sa parcurgeti declaratia mea de avere aferenta anului 2005, ati fi realizat cit de ocupat am fost. Credeti ca toate acele conturi, acele imobile vin asa din cer? Dumnezeu mi-e martor ca am muncit fiecare leu care apare in declaratia de avere. Am muncit zi-lumina pentru acesti bani, ma si mir ca am reusit sa particip macar o data la doua luni la dezbaterile din Senat.

Reporter: De raul lui Dan Sabau, nu mai au loc doctorii din lumea asta sa conduca un spital.

Sabau: Nu sinteti bine informati. Nu intentionez sa conduc toate spitalele din lumea asta. Desi unii sustin ca lumea-i mica, eu va pot spune ca lumea este extrem de mare. Pai, numai de la Braila pina la Moscova sint 1.700 de kilometri. Asadar, ziceam ca vreau sa fiu numit in Consiliul de Administratie al "Judeteanului" Braila, doresc sa-mi continui munca inceputa in structurile Spitalului Fundeni si vreau sa pun umarul si la ridicarea principalei unitati din Sibiu pe cele mai inalte culmi ale succesului medical. Nu vreau sa par lipsit de modestie, dar daca e s-o zic pe aia dreapta va pot spune ca am ferma convingere ca as putea sa conduc concomitent toate spitalele din Europa. Dar sa nu ne pripim. Mai intii sa ne integram in Europa, si dup-aia mai vedem ce consilii de aministratie au aia pe-acolo si ce locuri vacante au. De fapt, nici nu ma intereseaza daca au sau nu locuri libere, pentru ca eu stiu sa-mi fac loc oriunde.

Reporter: Iote ca la sefia PNL nu mai aveti loc.

Sabau: Am loc, stati linistiti, numai ca nu ma mai intereseaza. Am hotarit sa las loc unor vlastare tinere, cum ar fi de exemplu domnul Constantin Cibu. Il las, domn'e, sa conduca el PNL-ul. Sa-l conduca, da' cu oamenii mei. Ca doar n-o fi doctorul Sabau atit de timpit, incit sa se dea la o parte si sa se vada in coada listei la alegerile generale din 2008.

Reporter: Pai, am inteles ca ati batut palma cu Cibu sa-i lasati PNL-ul mostenire, iar el sa va garanteze primul loc pe lista la viitoarele alegeri.

Sabau: Asa este. La urma-urmei, nu conteaza cine conduce PNL-ul la Braila, ci cine e la Bucuresti si conduce Braila si tot PNL-ul ei adormit. Nu-s prost, domnule, ca daca eram prost, faceam in continuare operatii de apendicita si ma rugam de pacienti sa vina si ei cu un pachet de Kent la mine. In concluzie, cred cu tarie ca sint cel mai indreptatit sa ocup primul loc pe lista si la viitoarele alegeri. Iar urmatorul pe lista sa fie deputatul si prietenul meu Gabriel Sandu. Facem o echipa minunata, putini mai sint ca noi. Muncim de dimineata pina seara, pentru ca mandatul este scurt, orice s-ar spune la televizor. Sint patru ani in care poti acumula si tu ceva experienta si consistenta in privinta declaratiilor de avere, iar daca nu te pui pe treaba din prima zi de mandat, te trezesti mai sarac decit alegatorii din Moldova, sa le dea Dumnezeu sanatate.

Reporter: Si daca Cibu o sa va sunteze si nu o sa fiti primul pe lista in 2008?

Sabau: Ce sa faca dl. Cibu? Sa ma sunteze? Hai ca ma faceti sa rid! Nu uitati ca politica adevarata se face la Bucuresti. Dar am sa iau in calcul si aceasta varianta. Daca voi fi dat la o parte, am sa-mi gasesc serviciu in alt partid care va intra in Parlament. Stiu ca toata lumea face misto de Gigi Becali, ba ca si-a lovit limuzina Maybach cu o ranga de fier, ba ca se cearta ca nebunul cu Vadim, dar sa stiti ca in esenta nu mi se pare baiat rau. Si, la urma-urmei, la cit de bolnava e lumea politica de la noi, cine nu are nevoie de un doctor in partid? Iar eu am dovedit ca atunci cind e cazul sa operez pe cineva, nu-mi moare pacientul pe masa. Iar daca moare, nu e vina mea, ca doar nu eu l-am pus sa vina la doctor de parca s-ar fi dus in vizita la socri. Adica doar cu un buchet de flori si o sticla de vin. Sa fim seriosi, ne aflam in anul de gratie 2006. Si nu vedeti cit de scumpe sint toate?
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii