Mergi la conţinutul principal

Senatorul Ion Rotaru: „Acceptarea plafonării și a compensării reprezintă o primă victorie a PSD în favoarea populației”

* potrivit unui comunicat de presă semnat de senatorul PSD Ion Rotaru propunerea social-democraților privind plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică a fost copiată de către PNL și USR * cu toate acestea, șeful PSD Brăila a atras atenția că proiectul propus de liberali prevede plafoane de compensare mult mai mari decât cele propuse de PSD, situație pe care parlamentarii social-democrați vor să o regleze prin amendamente * una peste alta, șeful social-democraților brăileni e  mulțumit că PSD a obținut o victorie în favoarea populației

 

Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, acuză că PNL-iștii și USR-iștii au plagiat propunerea partidului din care face parte privind plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale. Acesta a emis, ieri, un comunicat de presă în care precizează că reprezentanții actualei guvernări au înțeles într-un final că ideile PSD privind plafonarea prețurilor la utilități și compensarea, reprezintă soluția pentru a ține sub control costul facturilor în perioada de iarnă. Totuși, potrivit lui Rotaru, PNL și USR nu au avut onoarea de a recunoaște acest lucru, în schimb și-au însușit măsurile identificate de PSD, introducându-le în grabă într-o lege mai veche a Guvernului Cîțu. În plus, guvernanții au venit cu câteva modificări care fac ca măsurile propuse de PSD-iști să nu mai fie atât de eficiente pe cât ar fi fost, dacă erau adoptate în varianta inițială, a mai ținut să sublineze Rotaru.

”Au introdus plafoane de compensare mult mai mari decât cele propuse de PSD, astfel încât prețul final al kilowattului să ajungă la 1,1 lei în vreme ce în varianta noastră kilowattul costa 0,67 lei. PSD va amenda proiectul de lege la Camera Deputaților care este for decizional. Vom depune amendamente prin care stabilim un plafon de preț al energiei de 250 lei/Mwh și de 135 lei/Mwh la gaze naturale. În condițiile în care, la furnizori, prețul energiei a ajuns la peste 950 lei/Mwh, iar la gaze naturale la 250 lei/Mwh, soluțiile PSD ar produce o scădere a prețului final la facturi cu cel puțin 74% în cazul energiei electrice, respectiv 79% în cazul gazelor naturale. Acceptarea plafonării și a compensării reprezintă o primă victorie a PSD în favoarea populației. La fel este și acceptarea a încă două amendamente ale PSD referitoare la amânarea plății facturilor cu până la 6 luni pentru consumatorii vulnerabili și introducerea unui plafon de profit de maxim 5% pentru furnizorii de energie și gaze naturale pentru o perioadă de 6 luni”, a declarat Rotaru.

Senatorul a dorit totuși să adauge că lupta finală se va da la Camera Deputaților, unde PSD va depune amendamentele la proiectul de lege privind plafonarea și compensarea, dar și sutele de mii de semnături strânse de la populație care demonstrează susținerea largă de care se bucură măsura inițiată de social-democrați și faptul că plafoanele propuse inițial de PSD sunt cele care pot menține costul facturilor la un nivel acceptabil.

”Cel mai important este ca aceste măsuri să se concretizeze într-o lege cât mai bună pentru cetățeni, care să aducă la un nivel decent costurile facturilor în perioada de iarnă”, a conchis parlamentarul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro