Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Senatorul Dan Sabau este acuzat ca ar fi falsificat semnaturile a doi primari din judet

Desi nu a luat fiinta decit de 48 de ore, comitetul de initiativa in vederea sprijinirii platformei Stolojan, condus de Dan Sabau, a stirnit deja scandal. Primarul Constantin Cibu sustine ca doua dintre semnaturile de pe lista cu membri ai grupului de initiativa ar fi false. Edilul sef il acuza chiar pe Dan Sabau ca ar fi recurs la un asemenea gest pentru a da veridicitate actiunii sale politice.
"S-a dovedit ca Sabau e un oportunist. Nu stie sa piarda in mod elegant. El nu va mai fi presedinte la PNL Braila niciodata. Si brailenii si membrii de partid si-au dat seama de asta. In acest comitet de initiativa nou infiintat, doar trei sint liberali, restul nu au nici o treaba. Si, asa cum ii sta in obicei, a falsificat doua dintre semnaturi. Pe cea a lui Ionel Gheorghe, primarul de la Insuratei, si pe cea a lui Andrei Petre, primarul Gradistei. Eu, personal, i-am intrebat daca au semnat si mi-au raspuns ca nu, ba ca, mai mult, amindoi sint la un curs de pregatire la Bacau".
Totodata, Cibu s-a aratat de parere ca Sabau ar trebui sa iasa o data in public cu fapte concrete despre "derapajul actualei conduceri a PNL Braila catre practicile oculte si sectare promovate in administratie": "De acum inainte, daca mai face nu stiu ce afirmatii despre administratie si nu vine cu dovada, o sa il actionam si noi in judecata. Nu sa arunce mereu praf in ochii brailenilor. Oricum, PNL nu va fi afectat de acest grup de initiativa, care nici nu prea am inteles ce doreste si care e format din oameni nemultumiti de osul pe care l-au primit pina acum".

Dezmintiri

Intrebat daca este adevarat ceea ce a semnalat primarul Cibu in legatura cu doua dintre semnaturile de pe lista, primarul Andrei Petre a refuzat sa dea un raspuns clar. Desi raspunsul solicitat era simplu, acesta trebuind doar sa confirme sau sa infirme faptul ca a semnat, primarul a declarat ca s-a saturat sa tot fie prins la mijloc intre cele doua grupari din PNL si ca asta e tot ce poate spune: "Eu sint independent si noi, primarii independenti, sintem mereu amestecati in jocurile altora. Noi tragem ponoasele. Nu vreau decit sa fiu lasat in pace. Nu pot sa zic nimic mai mult. Eu sint plecat la un curs la Bacau. Asta e tot ce pot sa declar".
In ceea ce il priveste pe primarul din Insuratei, acesta nu a putut fi contactat telefonic in cursul zilei de ieri.
La rindul sau, senatorul Dan Sabau a negat vehement ca ar fi falsificat vreuna dintre semnaturile de pe lista: "E o aberatie. Inca unul dintre atacurile cu care m-am obisnuit deja. Cibu incearca sa imi puna in circa toate dramele din Braila, sau mai stiu eu ce. E o afirmatie lipsita de adevar. Eu am semnat pe lista ca si restul si e problema fiecaruia ce a semnat".

Pesedistii prevad o inrautatire a situatiei din PNL

Trecind peste acuzatiile aduse de Constantin Cibu, in alta ordine de idei, parlamentarii braileni vad cu ochi diferiti aparitia pe scena politica braileana a comitetului de initiativa in vederea sprijinirii platformei Stolojan. In vreme ce deputatul PNL Gabriel Sandu sustine initiativa colegului sau parlamentar, si este de parere ca aceasta va oferi un impuls de care PNL Braila avea nevoie pentru a-si rezolva problemele, parlamentarii PSD se grabesc sa avertizeze ca acest comitet nu e nimic altceva decit gazul de care mai avea nevoie focul care arde, mai mult sau mai putin mocnit, in sinul filialei liberale brailene. Astfel, senatorul Aurel Simionescu a precizat ca, din punctul sau de vedere, aparitia acestui comitet nu va face decit sa acutizeze o situatie si asa destul de tensionata: "Din punct de vedere politic nu cred ca va aduce lamuriri situatiei, ci, dimpotriva, o va acutiza. Acest lucru nu e bine nici pentru administratia locala, nici pentru modul in care e reprezentata Braila la Bucuresti. In afara de neintelegerile dintre PD si PNL, exista si neintelegerile dintre PNL 1 si PNL 2. Orice interventie pe care ar putea-o face cineva pentru Braila in acest caz e aproape nula. Asta deoarece unii ministrii tin cu unii, altii cu ceilalti... Organizatia de la Braila trebuie sa fie reprezentata de o singura voce, indiferent din ce tabara, pentru a rezolva ceva".
De aceeasi parere se arata si colegul acestuia de partid, deputatul Mihai Tudose care crede ca liberalii nu se situeaza pe pozitii reconciliante si ca nou infiintatul comitet de initiativa nu va rezolva nimic: "Mai rau nu se poate. Liberalii nu au de gind sa se impace unii cu altii, iar Braila e dovada vie. De doi ani nu fac altceva decit sa se certe, iar Braila sufera. Si cind te gindesti ca primul ministru e liberal, prefectul a fost sustinut de liberali, doi dintre parlamentari sint liberali, primarul e liberal... Acestia ar trebui sa faca tot posibilul sa lucreze impreuna pentru a face ceva. Dar ei se impart in 18 miliarde de tabere si nu fac nimic. Nici acum nu o sa se rezolve mare lucru".

PD saluta infiintarea comitetului de initiativa

Singurul care a salutat initiativa senatorului Dan Sabau a fost deputatul PD Horia Vasioiu, care a tinut insa sa precizeze ca PD nu poate intra intr-un dialog precis cu cei care doresc sa relanseze principiile liberalismului decit in momentul in care se vor constitui intr-o formatiune politica: "Ei trebuie sa se constituie intr-un partid. Altfel noi nu putem discuta nimic cu ei. Dar salut aceasta initiativa si cred ca e de bun augur pentru Braila. Cei care vor adera la aceasta platforma sint convins ca vor fi adevarati sustinatori ai Aliantei, nu oameni care incearca sa se ascunda in spatele ei, sa o mimeze. Eu astept cu incredere ca acest grup sa se dezvolte ca sa intram in colaborare. Poate prin vointa lor se va rezolva si criza din Alianta, pentru ca e greu de spus daca in formula actuala Alianta va mai rezista mult. Sa nu uitam ca cei care sint acum la conducere s-au opus infiintarii ei in urma cu doi ani".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii