Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Semne bune pentru Romania inaintea Euro-2008

Publicatia France Football noteaza ca nationala Romaniei s-a obisnuit sa termine pe primul loc in grupa calificarile la Campionatul European, la editiile din 1984, 1996 si 2000, iar acum, inaintea Euro-2008, sint semne bune pentru romani, calificati la competitia europeana.
"La Euro-2000, Romania a reusit sa iasa dintr-o grupa care a inclus Portugalia, Germania si Anglia, datorita unei victorii, cu scorul de 3-2, in meciul cu Anglia. Era ultimul turneu major pentru romani, care revad lumina, infometati, dupa acesti ani in care nu s-au calificat. Romania s-a obisnuit, totusi, sa termine pe primul loc in grupa preliminariile Euro-1984, 1996 si 2000. Inaintea editiei din 2008, sint semne bune pentru romani. Drept dovada, victoriile de prestigiu impotriva Spaniei sau Turciei in meciuri amicale. A 12-a natiune FIFA, Romania spera sa domneasca in sfirsit in Europa. Castelul din Carpati este deja cladit", scrie France Football.
Publicatia mentioneaza ca jucatorul-vedeta al echipei Romaniei este capitanul Cristian Chivu. "Capitanul nationalei Romaniei si-a aratat deja eleganta pe terenurile Europei de cel putin 50 de ori. Fundas fara indoiala talentat, Chivu s-a afirmat la Ajax Amsterdam, inainte de a deveni titular indiscutabil in echipa Romaniei. La 27 de ani, jucatorul din Resita se impune ca lider natural al unei echipe in care joaca din 1999. Coechipierul lui Lobont, Contra, Rat, Mutu si Niculae, Chivu arata ambitia alor sai si increderea de sine. Chivu va fi garantul unei campanii reusite in vara anului viitor. Te nasti ca artizan al succesului sau nu esti deloc", adauga sursa citata.
France Football prezinta si un portret al selectionerului Victor Piturca, notind ca pentru aceasta Euro-2008 va avea o savoare deosebita, deoarece a calificat nationala Romaniei si la Campionatul European din 2000, insa nu a participat la competitie, fiind demis. "Dupa ce a preluat din nou nationala, Piturca a adus la echipa tineri talentati precum Marica, Radoi sau Goian. 30 de victorii in 46 de meciuri, o serie de 10 meciuri fara infringere in ultima campanie de calificare si un blazon national recapatat. “Nu uitati ca reprezentam Romania”, exclama selectionerul roman. Profesionalismul este primul pas catre reusita", scrie publicatia franceza.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii