Mergi la conţinutul principal

Seminar dur pentru absorbtia fondurilor Phare

Aula "Tracon" a Universitatii "Constantin Brancoveanu" a gazduit, ieri, un seminar de informare in ceea ce priveste implementarea proiectelor din cadrul Programului Phare 2005/017-553.04.02 - "Coeziune economica si sociala". Acesta cuprinde trei linii de finantare: "Masuri active pentru ocupare", "Promovarea invatarii continue" si "Masuri de incluziune sociala". Actiunea a fost organizata de Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operational Regiunea Sud - Est - Unitatea de Implementare a Programului.
Evenimentul a reunit potentiali solicitanti de finantari din Braila, Tulcea, Galati, Focsani. La instruire a participat si echipa de conducere de la Bucuresti. "Doresc sa ne vedeti ca pe niste parteneri. Rolul nostru e de a va ajuta in scrierea proiectelor. Nu ezitati sa intrebati, daca aveti nelamuriri. Am observat ce nu a mers anul trecut in derularea proiectelor si anul acesta am schimbat regula, am flexibilizat procedurile. Trebuie sa invatam si aici, in regiune, regulile jocului, sa invatam sa lucram european, deoarece acum sintem o tara europeana. Am venit impreuna cu echipa de la Bucuresti pentru a raspunde nelamuririlor pe care le aveti. Este important sa fim informati si sa jucam corect. Romanii sint campioni la fraude. Din experienta pe care o am, va pot spune ca romanii nu stiu ce inseamna legea. Ne uitam la nemti, ne place, dar cind vine vorba de reguli, dam inapoi. Insist pe un mod de lucru ordonat si eficient, nu haotic, cum am mai observat in proiectele anterioare", a precizat Cristina Iova, director general al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) - Autoritatea Contractanta.
Reprezentantii organismului de la Bucuresti au insistat asupra detaliilor referitoare la achizitiile publice, asupra liniilor de finantare dar si asupra rapoartelor de progres lunar, trimestrial si tehnic pe care beneficiarii liniilor de finantare trebuie sa le realizeze. Echipa de specialisti a atras atentia asupra faptului ca banii care vor fi primiti in regiune sint bani publici europeni si standardele de lucru sint cele europene. Sumele sint foarte mari, dar e nevoie de proiecte eligibile si de oameni care-si fac treaba foarte bine. Seminarul a fost unul interactiv, cei prezenti adresind intrebari dupa fiecare capitol prezentat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro