Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seminar cu tematica antidrog

Coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila (CPECA), psiholog Elena Nechifor, a participat in perioada 4-5 februarie 2008, la un seminar cu tematica antidrog. Evenimentul a avut loc la Brasov si a fost organizat de Biroul de Asistenta Tehnica si Schimb de Informatii (TAIEX) al Comisiei Europene, in parteneriat cu Agentia Nationala Antidrog. Deschiderea seminarului a fost facuta de presedintele Agentiei Nationale Antidrog, chestor sef, prof. univ. dr. Pavel Abraham, care a sustinut prezentarea intitulata "Consolidarea luptei antidrog in perioada de preaderare 1996-2006. Progresul realizat in perioada de aderare in domeniul Politicii Drogurilor".
"Scopul acestei intilniri a fost de a aduce la masa discutiei cei mai importanti actori sociali cu atributii, preocupari si cunostinte in ceea ce priveste consolidarea luptei antidrog si reducerea cererii si ofertei de droguri in Romania si in celelalte state membre ale Uniunii Europene. In cadrul intrunirii au fost dezbatute numeroase teme de interes privind reducerea cererii si ofertei de droguri, pornindu-se de la Strategia Uniunii Europene in ceea ce priveste lupta impotriva drogurilor (2005-2012) si Planul de Actiune a Uniunii Europene referitor la lupta antidrog (2005-2008)", ne-a declarat coordonatorul CPECA Braila, Elena Nechifor.
La eveniment au participat aproximativ 120 de specialisti care isi desfasoara activitatea in diferite domenii conexe problematicii seminarului. Printre acestia, alaturi de reprezentanti ai Agentiei Nationale Antidrog si ai structurilor sale teritoriale, au fost prezenti si reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei Romane, ai Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, ai Directiei de Probatiune a Ministerului Justitiei, ai Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, ai Autoritatii Nationale pentru Tineret, ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, precum si ai ONG-urilor partenere, implicate in problematica reducerii cererii si ofertei de droguri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii