Mergi la conţinutul principal
“O zi bună este atunci când ne întoarcem cu toţii acasă!”

Semimaraton pentru viaţa unui pompier brăilean

• pompieri din Brăila, Galaţi şi Bucureşti, militari, poliţişti de frontieră, poliţişti locali dar şi sportivi civili vor participa la o cursă care va începe din faţa sediului ISU Galaţi şi se va termina în faţa sediului ISU Brăila • în total, sunt 20 de alergători ce vor face cursa integral, iar alţi 20 de pompieri mai puţin experimentaţi în astfel de acţiuni vor alerga doar pe o parte din traseu • acţiunea este menită să atragă atenţia asupra situaţiei disperate în care se află pompierul brăilean Viorel Dima, diagnosticat cu cancer în urmă cu câteva luni • după ce medicii români i-au spus că nu are nicio şansă de supravieţuire, acesta a aflat că există un tratament care l-ar putea salva • un spital din Viena are capacitatea de a derula acest tratament, însă procedurile costă zeci de mii de euro, mult peste posibilităţile financiare ale familiei lui Viorel Dima • semimaratonul se va desfăşura vineri, 14 decembrie, începând cu ora 9.00

 

Mobilizare impresionantă pentru pompierul brăilean Viorel Dima, plutonierul adjunct din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila care, după ce a salvat numeroase vieţi prin misiunile executate de-a lungul carierei, are nevoie la rândul său de ajutorul semenilor. Viorel Dima a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu câteva luni, iar tratamentul care i-ar putea salva viaţa este extrem de scump. Mai mulţi colegi din cadrul ISU Brăila, dar şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale sau  poliţişti de frontieră vor participa la un semimaraton, încercând astfel să atragă atenţia asupra situaţiei lui Viorel Dima, aşa încât, prin donaţiile făcute de oameni cu suflet mare, să se strângă banii necesari. La acţiunea caritabilă vor mai participa un poliţist local brăilean, trei pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, dar şi câţiva sportivi din Brăila şi Galaţi care nu se lasă descurajaţi de lungimea cursei. În total, sunt 20 militari şi sportivi civili înscrişi în acest semimaraton. Startul se va da din faţa sediului ISU Galaţi, iar punctul terminus va fi în faţa sediului ISU Brăila. Acţiunea este programată pentru vineri, 14 decembrie, începând cu ora 9.00. Pe lângă cei 20 de participanţi care vor alerga pe tot parcursul cursei, şi-au mai anunţat intenţia de a se alătura pe parcurs alţi 20 de pompieri din cadrul ISU Brăila. Neavând experienţa alergării pe distanţe lungi de peste 15 kilometri, aceştia vor intra în cursă undeva în zona APAN şi vor încerca să ţină pasul cu alergătorii experimentaţi până la sediul ISU. Aici, toţi participanţii vor primi diplome de participare de la comandantul ISU Brăila. În mod simbolic, aceştia îi vor oferi drapelul purtat de-a lungul cursei fratelui lui Viorel Dima, care activează tot ca subofiţer în cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Brăila. Toţi participanţii vor purta tricouri inscripţionate cu numele colegului lor aflat în suferinţă dar şi cu motto-ul acţiunii: “O zi bună este atunci când ne întoarcem cu toţii acasă!”.

 

O nenorocire care a lovit din senin

După cum v-am mai informat, plt. adj. Viorel Dima, în vârstă de 43 de ani, angajat al ISU “Dunărea” Brăila a primit, la începutul toamnei, cumplita veste că suferă de cancer esofagian cu metastaze la ficat. În vară, acesta a resimţit mici dureri retrosternale, însă s-a dus la medic abia la începutul lunii septembrie. După cruntul diagnostic, a început calvarul, cu vizite la numeroşi doctori care nu-i dădeau nicio şansă să supravieţuiască. Totuşi, deşi medicii români insistau pe acest verdict necruţător, un medic oncolog din Austria, de la Spitalul “St. Josef Krankenhaus” Viena, i-a spus ceea ce nu spera să mai audă: există o şansă la viaţă, însă tratamentul este extrem de costisitor, fiecare cură de citostatice costând între 6.000 şi 8.000 euro. În prima parte a terapiei, este nevoie de patru şedinţe cu citostatice, ceea ce s-ar traduce printr-un efort financiar de 24.000-32.000 euro, o sumă extraordinar de mare pentru familia şi apropiaţii pacientului. Dacă şedinţele vor da rezultatele aşteptate, există şanse mari ca Viorel să fie supus unei operaţii. În caz contrar, curele de citostatice se vor prelungi cu încă două şedinţe. Singura certitudine este faptul că oricare din cele două variante costă  foarte mulţi bani.

Viorel şi soţia sa au plecat în Viena, internându-se în spital la începutul lunii noiembrie. Prietenii familiei Dima şi colegii de serviciu ai pompierului s-au mobilizat şi au strâns câţiva bani necesari acestei plecări şi începerii primei şedinţe cu citostatice. Pe reţeaua de socializare Facebook a fost creată o pagină de donaţii online, unde sunt ataşate inclusiv documente medicale doveditoare, link-ul fiind: https://www.facebook.com/donate/189713618584579/2061086394005554/

Există şi alternativa contului bancar deschis la BRD, pe numele soţiei Dima Loredana Adriana.

Cont în LEI: RO26BRDE090SV54344450900

Cont EURO: RO22BRDE090SV54344530900

Viorel are tatăl unei fetiţe de 13 ani, iar dorinţa lui arzătoare este să o vadă crescând mare şi frumoasă şi aşezată la casa ei, aşa cum orice părinte îşi doreşte.

După cum ne-au spus colegii care se ocupă de organizarea semimaratonului umanitar, până acum s-au strâns din donaţii circa 11.000 de euro. Viorel Dima a făcut două şedinţe cu citostatice, iar săptămâna trecută a revenit în ţară. Comandantul Detaşamentului 1 Pompieri Brăila, maior Mircea Constandache, l-a vizitat acasă, transmiţându-i urări de sănătate şi încurajări din partea colegilor. Miercuri, 12 decembrie, Viorel Dima se va întoarce la spitalul din Viena, pentru încă o cură cu citostatice. Terminarea tratamentului depinde acum de ajutorul financiar primit de familia sa din donaţii. Efortul depus de participanţii la semimaratonul de vineri va fi încă o încercare de a atrage atenţia oamenilor de bine din Brăila şi Galaţi asupra grelei încercări prin care trec pompierul brăilean Viorel Dima şi familia acestuia.

Acţiunea umanitară de vineri este organizată la iniţiativa militarului gălăţean Laurenţiu Cobzaru. Acesta este ajutat şi de pompierul brăilean Costel Mazâlu.

Cobzaru este cel care a organizat şi cursa de Ziua Naţională dedicată caporalului Marcel Roşu din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată “Sfântul Andrei”, diagnosticat cu o afecţiune la sistemul nervos al coloanei vertebrale. Pe 1 Decembrie, participanţii au alergat de la Poligonul de la Smârdan, judeţul Galaţi, până în Piaţa Independenţei din municipiul Brăila, unde au fost întâmpinaţi cu diplome şi discursuri de mulţumire de autorităţile care luau parte la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale şi Centenarului Marii Uniri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro