Mergi la conţinutul principal

Semafoare “inteligente” montate doar de formă în Brăila

* patru astfel de instalaţii au fost amplasate în municipiu, cu un an în urmă, în cadrul unui proiect destinat în principal persoanelor cu dizabilităţi * nici până la ora actuală trei dintre ele nu sunt funcţionale, din simplul motiv că nu au putut fi conectate la reţeaua electrică, deoarece nu s-au eliberat nişte avize * doar unul a funcţionat timp de câteva săptămâni, însă a fost oprit intenţionat, pentru că butonul de pornire era folosit abuziv

 

 

În urmă cu circa un an, Primăria Brăila a montat, prin intermediul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL), patru semafoare inteligente, cu acţionare din buton. Totul în cadrul unui program pus la punct împreună cu Prefectura, care la rândul său a colaborat cu o asociaţie profilată pe ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi. Ideea era ca semafoarele respective să le fie de folos în primul rând brăilenilor cu handicap locomotor sau de altă natură, pentru ca aceştia să poată traversa strada mai uşor, în câteva zone destul de intens circulate. Astfel, unul dintre semafoare a fost amplasat pe Calea Galaţi, în dreptul sediului Serviciului de Eliberare a Permiselor Auto, unul se află pe Şoseaua Buzăului, în zona Spitalului Judeţean, şi două pe bulevardul Cuza, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, respectiv în zona Colegiului “Nicolae Bălcescu”.

Problema este că semafoarele respective au fost puse doar de formă, pentru că nici la ora actuală nu sunt funcţionale. De ce? Pentru că nu sunt conectate la reţeaua electrică! Iar asta deoarece SUPAGL nu a reuşit să obţină toate avizele necesare pentru a duce la bun sfârşit această operaţiune aparent banală. “Încă mai avem nevoie de o serie de avize pentru semaforul de pe Calea Galaţi şi pentru cel de pe bulevardul Cuza, din dreptul Direcţiei de Asistenţă Socială. Nici cel de pe Şoseaua Buzăului, de la Spitalul Judeţean, încă nu este funcţional, dar pentru acela avem acceptul Braicarului să folosim conexiunea electrică de la un automat de bilete, aşa că vom rezolva problema în scurt timp. Dintre cele patru semafoare montate anul trecut în cadrul acestui program pentru persoane cu dizabilităţi, doar cel de la Colegiul Bălcescu a fost conectat la reţeaua electrică şi a funcţionat timp de câteva săptămâni, însă, fiind o zonă cu mulţi copii, se cam abuza de acel buton şi a trebuit să îl oprim, pentru că era afectată circulaţia. Căutăm totuşi o modalitate pentru a-l reporni”, ne-a explicat Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro