Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seful politiei din New Orleans si-a prezentat demisia

Seful politiei din New Orleans a anuntat, marti, ca se va retrage din activitate, in conditiile in care, dupa trecerea uraganului Katrina, orasul a fost invadat de infractori, iar sute de politisti nu s-au prezentat la datorie, relateaza CNN.
"Toate persoanele aflate in functii de conducere trebuie sa stie cind este momentul sa cedeze locul", a declarat Eddie Compass, seful politiei din New Orleans, care nu a precizat motivul gestului sau, dar a spus ca intentioneaza sa se orienteze "intr-o alta directie".
"Vreau sa va rog sa-mi respectati dreptul la intimitate, sa-mi respectati decizia si sa-mi respectati dreptul de a fi eu insumi", a afirmat el.
Compass, care, potrivit primarului Ray Nagin, va fi inlocuit de adjunctul sau, Warren Riley, a anuntat ca va mai ramine in functie pe o perioada de tranzitie de 30 pina la 45 de zile.
Politia din New Orleans a fost depasita de situatia creata in urma uraganului Katrina. Mai multe sute de ofiteri de politie nu s-au prezentat la datorie, iar cei care au fost totusi prezenti s-au confruntat cu dificultati majore. Doi ofiteri - printre care si purtatorul de cuvint al politiei din New Orleans - s-au sinucis.
Retragerea lui Compass a fost anuntata in contextul in care Michael Brown, fostul director al Agentiei Federale pentru Gestionarea Situatiilor de Urgenta (FEMA), a afirmat, in fata unei comisii a Congresului american, ca institutia pe care a condus-o nu este "principala responsabila" pentru situatia creata la New Orleans si i-a invinuit de aceasta pe primarul Ray Nagin si pe guvernatorul statului Louisiana, Kathleen Blanco.
Compass a lucrat in cadrul departamentului de politie timp de 26 de ani, iar in ultimii trei ani si jumatate a fost directorul acestuia.
Nagin a afirmat ca este o zi trista, cea in care un erou ia o asemenea decizie, dar a adaugat ca hotarirea lui Compass de a se retrage de la conducerea politiei din New Orleans a fost luata inainte ca uraganul Katrina sa afecteze aceasta regiune.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii