Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seful AVAS: ""Laminorul" Braila este pe lista mea de prioritati"

La finele saptaminii trecute, Razvan Orasanu, presedintele AVAS, a avut o intilnire la sediul Autoritatii cu directorul "Laminorul" Braila, Virgil Sinca, si cu liderul sindical, Constantin Iarca, scopul fiind acela de a gasi solutii care sa duca la privatizarea societatii si la rezolvarea problemelor sociale. In cadrul Intrevederii, presedintele AVAS a subliniat importanta trecerii In proprietate privata a acestei societati si a explicat motivele care au dus la eliminarea ofertantului "Danscan Steel" A/S Danemarca, In cadrul ultimei proceduri de privatizare: documentele depuse de potentialul investitor nu cuprindeau informatii referitoare la bonitate, ci doar date cu privire la situatia unui cont bancar al acestuia, iar certificatul de Inmatriculare nu era In concordanta cu cerintele legii. In acest context, Orasanu a explicat ca a desemnat o echipa care lucreaza exclusiv pe criterii economice, profesioniste si cu respectarea stricta a legislatiei in domeniu. ""Laminorul" Braila este pe lista mea de prioritati", a dat asigurari presedintele AVAS, dar a avertizat ca "ofertele care exced cadrul legal nu vor fi acceptate, indiferent de presiunile sociale care se vor face".
Potrivit raportului de sedinta, in cadrul intilnirii reprezentantii delegatiei din partea "Laminorul" s-au angajat sa prezinte salariatilor societatii situatia existenta si sa le comunice decizia Autoritatii de a publica anuntul de relansare a "Laminorul" la privatizare, cel mai tirziu In data de 17 februarie.
Reamintim ca, potrivit Legii 137/2002 privind unele masuri de accelerare a privatizarii, in cazul unitatii brailene, oferta AVAS a expirat la 6 luni dupa lansare si a fost prelungita de patru ori succesiv. In acest moment, ultimul termen de valabilitate a ofertei a fost depasit, iar procedura a fost reluata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii