Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sefii municipalitatii nu se simt nici lenesi, nici putrezi, nici interlopi

Primarul municipiului, Constantin Cibu, nu se arata prea afectat de comentariile recente ale consilierului municipal Doru Damian, care a calificat administratia locala drept una "lenesa, putreda si interlopa". Cibu crede ca Damian a facut pur si simplu niste declaratii politice, in fata sefului sau de partid, Mircea Geoana si de aceea, nu ia acuzatiile respective in nume personal. "Din punctul meu de vedere, o asemenea declaratie este total nelalocul ei si extraordinar de exagerata. Nu pot sa-mi inchipui ca cineva poate sa acuze Primaria ca este ocupata de interlopi sau ca este putreda, asta inseamna ca acei care facem parte din institutie sintem corupti, sintem in legatura cu bande interlope si asa mai departe, ceea ce nu este nici pe departe adevarat. Doru Damian face aceste acuze fara sa aiba nici o dovada. Una este sa acuzi si alta este sa ai o cit de mica dovada, in sprijinul a ceea ce spui. Pe mine mai putin ma deranjeaza aceste afirmatii, care sint total deplasate. Daca ar fi venit cu observatii pertinete, da. Vorba aceea, mai sint multe de facut in Primarie, si lucruri care nu merg bine, si as fi fost intrutotul de acord, dar cind se exagereaza, imi pare rau, ii transmit domnului consilier ca nu are ce discuta cu primaria si cu primarul, in aceasta situatie".
Desi sustine ca nu s-a suparat pe consilierul municipal PSD, primarul a decis sa schimbe foaia, in relatia cu acesta si cu PSD-ul, in general, pentru ca reprezentantii acestui partid sa fie mai atenti ce spun si despre cine spun. "Mie imi pare rau, pina in prezent, eu am tinut intotdeauna seama de cererile consilierilor din opozitie, niciodata nu i-am boicotat, sau sa zica cineva ca le-am respins propunerile, dar din momentul de fata, cred ca o sa-mi schimb atitudinea. Voi aplica legea cu strictete. Eu nu spun ca pina acum nu am aplicat legea, dar vedeti dvs., sint propuneri pe care poti sa le aprobi si pe care nu le aprobi, care depind de primar, in primul rind, iar in situatia de fata, primarul va avea grija sa nu se mai aprobe orice propunere facuta".

"Domnul Damian ar trebui sa incerce sa mai slabeasca, ca sa arate si bine"

In ceea ce o priveste, viceprimarul Daniela Vasioiu crede ca, de fapt, Damian nu a iesit cu nimic din tiparul obisnuit, al celui caruia ii place sa se auda vorbind. Ea crede insa ca de aceasta data, consilierul spune lucruri lipsite de sens. "Mie mi se pare un nonsens ceea ce a afirmat domnul Damian, dar nu am pus-o decit pe seama unor declaratii politice, facute in fata sefilor, in care cerem sprijinul Bucurestiului, "ajutati-ne ca ne omoara Alianta, la nivel local!". In aceste conditii, in stilul caracteristic domnului Damian, a facut afirmatiile cu pricina. Daca se referea la faptul ca administratia este lenesa, in opinia domniei sale, poate ca domnul primar si noi, viceprimarii, nu am fi avut foarte mari obiectii de facut pentru ca, intr-adevar, sint niste legi care ne impiedica sa ne miscam suficient de repede, cum am fi dorit noi, ca lucrurile sa se schimbe vizibil in Braila. Spun ca este chiar un paradox, in ceea ce afirma domnul Damian, si nu uitati ca noi chiar l-am acuzat pe domnul primar ca tine mai mult seama de opozitie si o scarpina cam mult intre coarne, chiar in detrimentul bunei functionari a Aliantei. Deci, chiar au fost proiecte pe care domnul primar le-a trecut cu sprijinul PSD-ului, si domnul Damian era foarte mindru la acel moment, iar acum, sa-l acuze pe primar ca, vezi-Doamne, a pornit o cruciada impotriva lor, mi se pare chiar o chestiune complet lipsita de fair-play, si este evident si un lucru total neadevarat".
Vasioiu gaseste o vina si presei, care ii da atentie consilierului PSD, si care publica orice declaratie a acestuia, de dragul de a aparea cu ceva socant, in pagina: "In ceea ce priveste celelalte afirmatii ale domnului Damian, nu le pot pune decit pe seama faptului ca-i place sa se auda vorbind si, evident, atunci cind se fac astfel de afirmatii socante si obraznice, este deliciul presei o astfel de atitudine, si cu certitudine ca-l promovati, si este permanent in paginile ziarelor si pe ecranele televizorului. A inceput sa-i placa foarte tare acest lucru, dar ca sa le placa si brailenilor, ar trebui in primul rind sa incerce sa mai slabeasca, ca sa arate si bine, pentru ca omul te priveste si are si incredere in tine, in momentul in care ii inspiri incredere, si increderea o capeti de la brailean atunci cind si prezenta si prestanta ta este pe masura institutiei pe care o reprezinti. Sint si alti reprezentanti ai institutiilor publice care incearca sa socheze prin acelasi gen de declaratii, si asta probabil tot datorita faptului ca, probabil, se simt frustrati de alte componente ale personalitatii, componente care le lipsesc, si atunci incearca sa suplineasca prin afirmatii socante si fara suport real. Domnul Damian ar fi bine sa vina si cu argumente si sa spuna clar de ce este administratia lenesa, putreda si interlopa. Dupa stiinta mea, in administratia locala nu lucreaza nici un interlop, pe care sa-l fi dovedit instanta a fi interlop".
Viceprimarul Lucian Tilea nu se simte cu nimic vizat si este mult mai ingaduitor cu Damian, care, in opinia sa, incearca sa se dea si el mare, pe linga presedintele sau de partid: "Daca se referea la administratie, la modul general, noi nu sintem angajati, noi sintem demnitari. As putea sa ma sustrag acestei afirmatii. Daca se referea la administratie, incluzindu-ne si pe noi, ar trebui s-o demonstreze, dar cred ca valul pe care s-a asezat stind in fata sefului Geoana i-a creat o mare disponibilitate sa spuna ce are de spus. La urma urmei, stiti, cresti in fata sefului, ca sa arati ca stii, ca poti, ca esti in stare sa faci o anumita chestie si poate primesti suplimentar o functie. E o mare debandada in PSD, in momentul asta, si oamenii incearca sa profite, banuiesc pentru a urca intr-un fel sau altul in schema. Nu ma vad jignit in nici un fel de afirmatiile domniei sale, pentru ca nu ma simt astfel".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii