Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sefii din Primarie au primit cele mai mari prime de Craciun

Pe masura ce se apropie sfirsitul de an, salariatii incep sa isi faca planuri privind primele pe care le vor primi de la angajatori. Daca, uneori, se intimpla ca planurile sa fie in zadar, cei mai multi
salariati braileni primesc de Craciun un cadou din partea societatilor sau institutiilor in care lucreaza. Fie ca este vorba de bani, alimente, diferite produse, bonuri cadou sau alte prime mult mai substantiale, angajatorii au grija sa le multumeasca salariatilor in acest mod pentru munca depusa in cursul anului. De cele mai multe ori, sindicatul este cel care negociaza cu partenerul social darnicia Mosului angajator si in plus, organizatia sindicala face eforturi, in functie de bugetul disponibil, pentru a completa cadoul daruit de acelasi Mos copiilor salariatilor.
Concret, in acest an, conducerile SC "Aker Braila" precum si a firmelor desprinse din compania mama prin externalizarea unor activitati, au recompensat angajatii cu 232 lei brut, reprezentind un procent fix din salariu mediu de baza pe unitate, la care s-au adaugat cadourile pentru copii. De asemenea, navalistii braileni urmeaza sa intre pentru citeva zile in vacanta de Craciun.
Pentru salariatii SC "CET", Mosul a adus o prima de Craciun in suma de 200 lei net, completata de cadouri pentru copiii salariatilor.
Nici pe angajatii SC "Laminorul" nu i-a uitat si le-a adus cadouri pentru copii in valoare de 53 lei, din care echivalentul a 10 euro din partea societatii. In plus, laminoristii au primit si o prima in valoare de 359 lei brut. De asemenea, sindicatul societatii a anuntat ca va organiza o tombola de Craciun, marele premiu fiind un televizor color.
Pentru salariatii Regiei Autonome "Apa" Braila angajatorul a acordat o prima in valoare de 150 lei net, in timp ce pentru cei ai "Braicar" suma acordata cu titlu de prima de Craciun a fost de 80 lei, la care se adauga cadourile pentru copii. Si salariatii "Celhart Donaris" au primit vizita Mosului care, asa cum a explicat conducerea organizatiei sindicale, a lasat sub pom prime a caror valoare minima a fost de 100 lei net.
In cazul mai multor unitati, de exemplu "Electrica" Braila, "Transgaz", "Petrom", "Petrom Peco", "Petrom Service" acordarea primelor a ramas in stadiul de deziderat, doar cadourile pentru copii indulcind cit de cit situatia.
O parte dintre functionarii publici precum si salariatii sistemului de invatamint vor simti la buzunar venirea Craciunului intrucit Mosul ordonator de credite le aduce al 13-lea salariu. Mult mai darnic este insa cu esaloanele superioare de conducere ale institutiilor publice cum ar fi directorii si sefii de servicii din Primarie care primesc prime cuprinse intre 300 - 1.000 de euro, asta in conditiile in care anul 2005 a fost unul extrem de auster la acest capitol. In ceea ce-i priveste pe angajatii prefecturii, acestia primesc numai al 13-lea salariu, conform informatiilor oferite de prefectul judetului, Nicolae Mitroi. Desi am incercat sa aflam cit de darnic este Mosul de la Consiliul Judetean, raspunsurile primite de la reprezentantii institutiei au fost seci "primele, ca si salariile, sint con-fi-den-ti-a-le!".
Pina la inchiderea editiei, mosul nu se hotarise cit de generos va fi cu salariatii de la "Hercules" si "Braiconf", cu mentiunea ca angajatii fabricii de confectii vor intra in vacanta, 22 decembrie fiind ultima zi de lucru, urmind sa reia munca in data de 8 ianuarie 2007.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii