Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sediul ambasadei Cehiei la Bruxelles a fost jefuit

Sediul ambasadei Cehiei la Bruxelles a fost jefuit, luni seara, infractorii sustragind un seif in care se aflau citeva mii de euro, a relatat cotidianul Hospodarske, citat de agentia CTK in pagina electronica.
Diplomatii cehi au precizat ca infractorii ar fi putut fi, de asemenea, interesati sa sustraga pasapoarte in alb, potrivit cotidianului citat.
Personalul ambasadei, inclusiv ambasadorul Vladimir Mueller, a refuzat sa comenteze incidentul.
Infractiunea a fost insa confirmata de politia belgiana si de Ministerul de Externe de la Praga, relateaza CTK.
"Putem doar sa precizam ca a avut loc o spargere noaptea trecuta si desfasuram o ancheta ", a declarat Christian De Coninck, purtatorul de cuvint al politiei din cartierul Ixelles, unde se afla sediul reprezentantei diplomatice.
"Hotii au intrat in cladire, desi exista un sistem electronic de alarma. Nu au intrat insa in sectorul protejat al ambasadei", a declarat purtatorul de cuvint al Ministerului ceh de Externe, Zuzana Opletalova.
Hotii au spart o fereastra de la parter, declansind sitemul de alarma, dar au reusit sa paraseasca incinta inainte de sosirea politiei. Potrivit cotidianului Hospodarske, infractorii ar fi sustras circa 3.000 de euro si mai multe pasapoarte.
Belgia este unul dintre cele mai mari centre de falsificare de documente personale din lume, o parte dintre acestea ajungind in posesia teroristilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii