Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene si-a premiat cei mai fideli cititori

La sfirsitul saptaminii trecute, a avut loc la Biblioteca Judeteana
"Panait Istrati", Sectia pentru Copii si Tineret, un eveniment devenit
deja traditie, si anume festivitatea de premiere a celor mai buni
prieteni ai cartii. Cei mai fideli cititori ai Bibliotecii au fost recompensati pentru activitatea lor cu diplome, carti si cite un
abonament gratuit la internet, cu valabilitate de trei luni. Premiile au fost inminate de catre seful Sectiei pentru Copii si Tineret, Claudiu Braileanu, urmatorilor elevi: Sevastita Yagmur Anghelescu, clasa a VI-a, la Scoala cu clasele I-VIII "Vasile Bancila", Victorita Ciobanu, clasa a VII-a, Scoala "Ion Bancila", Alexandru Badiu, clasa a VI-a, Claudia Nicoleta Coldas, clasa a VI-a, Raluca Manea, clasa a V-a, Claudia Anca Moldovan, clasa a IX-a, la Liceul de Arta "Hariclea Darclee, Ileana-Elisa Earemciuc, clasa a VIII-a, Scoala "Ion Creanga", Raluca Narcisa Alina Popa, clasa XII, Colegiul National Gh. M. Murgoci" si Diana Catalina Puertas, clasa a X-a, Grupul Scolar Industrial "Mihail Sebastian". Meritul acestora consta in faptul ca au venit cel mai mult la Biblioteca, au imprumutat cele mai multe carti si au participat la toate activitatile organizate de Biblioteca, in anul 2005. Fotografiile celor mai fideli cititori vor fi expuse la panoul de onoare al Bibliotecii. Alaturi de elevi, au fost premiate si cinci cadre didactice: inv. Dumitra Schipor, de la Scoala "C. S. Aldea", inv. Teodora Nicolau, de la Scoala "Ion Bancila", educatoarele Mariana Burlacu si Cocos Jenica, de la Gradinita nr. 49 si educ. Lenuta Nedelcu, de la Gradinita nr. 7 "Lizuca". Pe tot parcursul anului trecut, acestea au avut o buna colaborare cu Sectia de Copii si Tineret a Bibliotecii, in sensul ca au reusit sa-i aduca pe copii cit mai des in fata rafturilor de carti si sa le cultive gustul pentru activitati educative, specifice virstei, precum si dragostea pentru lectura. Inv. Dumitra Schipor a marturisit ca a facut un scop in sine din a-i determina pe copii sa citeasca cit mai mult: "Vreau ca aceasta generatie sa citeasca cit n-au citit altii pina acum, sa cunoasca multe lucruri interesante, sa se anjajeze in activitati frumoase si sa faca o pasiune din a veni la Biblioteca".

O noua carte de povesti pentru copii - "Printesa din bobul de strugure"

In cadrul aceleiasi festivitati de premiere a celor mai fideli cititori ai Bibliotecii, a avut loc si lansarea unei noi carti de povesti pentru copii, "Printesa din bobul de strugure", semnata de Antonia Ilie. Invitat sa vorbeasca despre carte a fost scriitorul Gheorghe Lupascu, presedintele filialei Braila a Uniunii Scriitorilor din Romania. "O carte de povesti pentru copii intr-o lume invadata de noile tehnologii este o realizare extraordinara. In lucrarea sa, autoarea recontextualizeaza teme si motive preluate din alte basme si, prin prisma imaginatiei ei, modeleaza noi povesti, scurte si concise". Autoarea si-a gasit inspiratia lucrind foarte mult cu copii, ea fiind indrumatoarea unui cerc de euritmie si actorie la Scoala "I. L. Caragiale": "A pregatit povestile ca sa le citim si sa ne jucam in cadrul cercului de actorie, nu din dorinta expresa de a deveni scriitoare. Nu am urmarit ca povestile sa fie foarte originale, nici sa aduca ceva extraordinar, am urmarit mai degraba jocul de cuvinte si crearea unor imagini frumoase care sa le ramina copiilor in minte dupa ce le citesc" La final, autoarea a oferit elevilor merituosi cite o carte cu autograf.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii