Secretele managementului performant | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Secretele managementului performant

Aula Universitatii "Constantin Brancoveanu" a gazduit, marti seara, simpozionul "Exigente ale managementului performant in afaceri", organizat in cadrul proiectului Phare "Modernizarea managementului tehnicilor de afaceri", derulat in universitate, anul trecut.
In deschiderea simpozionului, a vorbit despre notiunea de competitivitate la nivel national si international, despre concurenta si despre mobilitatea si progresul rapid al tehnicii, rectorul Universitatii "Brancoveanu", prof. univ. dr. Alexandru Puiu. De asemenea, a tratat in fata celor 50 de persoane, angajati din IMM-uri brailene, care fac parte din grupul tinta al proiectului, subiecte precum instabilitatea si evolutia preturilor, a burselor de marfuri si valori, pentru ca prelegerea sa sa se incheie cu citeva consideratii despre criza mondiala in care ne aflam. La simpozion au prezentat lucrari cadre didactice aflate la conducerea facultatilor din cadrul universitatii. Decanul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice, conf. univ. dr. Elena Enache, a vorbit despre necesitatea asocierilor de tip cluster intre organizatii in contextul actual, decanul Facultatii de Stiinte Administrative si ale Comunicarii, conf. univ. dr. Dorian Rais a evidentiat particularitatile contractelor realizate in cadrul firmelor, iar despre efectele cutremurului din bancile americane asupra monedei nationale a vorbit conf. univ. dr. Camelia Vechiu. Conf. univ. dr. Liliana Gherman, coordonatorul tehnic al proiectului, a prezentat rolul negocierii in afacerile economice, iar lect. univ. dr. Gianina Ciorasteanu a explicat tactica de achizitionare de produse nationale, care face parte din strategia de gestionare a crizei economice actuale. In final, omul de afaceri Marius Gaitan a apreciat actiunea "atit de implicata in realitate", si a atras atentia celor din grupul tinta ca de acum incolo incepe rolul lor, de a aplica cele invatate in cadrul proiectului, pentru ca eforturile facute in cadrul acestuia sa fie valorificate. La realizarea acestor comunicari au mai participat lect. univ. dr. Cristian Morozan si asist drd. Carmen Marin.
Simpozionul a continuat cu lansarea dictionarului "Managementul tehnicilor de afaceri", coordonat de prof. univ. dr. Alexandru Puiu. In cele 223 de pagini sint prezentati aproximativ 500 de termeni din managementul tehnicilor de afaceri: licitatii, leasing, franchising, lohn, know-how, consulting, marketing, asigurari, piete de capital, bursa, drept. Redactarea si tiparirea dictionarului reprezinta una dintre cele mai importante activitati din cadrul proiectului "Modernizarea managementului tehnicilor de afaceri", realizat de universitate in parteneriat cu Camera de Comert Industrie si Agricultura Braila si finantat in cadrul Phare 2005, Coeziune economica si sociala - Dezvoltarea resurselor umane.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro