Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Secrete militare americane, scoase la vinzare intr-un bazar afgan

Componente ale unor computere care contin date ale armatei SUA despre rebelii din Afganistan, nume ale demnitarilor afgani acuzati de coruptie si tactici de aparare sint de vinzare in bazarul din orasul Bagram, la doar 100 de metri de baza americana, relateaza Los Angeles Times, in editia online.
Proprietarii chioscurilor din bazar au declarat ca obiectele sint aduse de afganii insarcinati cu asigurarea curateniei in baza americana. Printre obiectele vindute se numara cutite, ceasuri, frigidere, folii de Viagra si chiar hard-discuri ale computerelor armatei.
Furtul hard-discurilor constituie un adevarat pericol, dat fiind ca acestea pot contine secrete militare sau codurile de asigurari sociale ori date de identificare a militarilor americani.
Un reporter a cumparat, de curind, din bazar, componente de computer care contineau documente secrete. Fisierele includeau date despre Pakistan, principalul aliat regional al Statelor Unite, numele unor militanti dati in urmarire si informatii despre eforturile de inlaturare de la putere a oficialilor afgani suspectati de coruptie.
Pe aceleasi hard-discuri se aflau si date de identificare a soldatilor americani, cu ajutorul carora reporterul a putut afla, pe Internet, adresa din Maryland si numarul de inmatriculare al masinii unui capitan american ales la intimplare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii