Mergi la conţinutul principal

Secretarul de stat Florin Dobrescu vrea o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri din Brăila

* brăileanul a anunțat că a participat, recent, ca invitat special la cel mai important eveniment de business din zona de nord-vest a țării: ”Business Forum Nord-Vest” * PNL Brăila a transmis, ieri, un comunicat de presă prin care a punctat faptul că secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului Florin Dobrescu le-a vorbit cu această ocazie antreprenorilor despre planul Guvernului de susținere a mediului de afaceri * liberalii au punctat că Dobrescu plănuiește să organizeze o întâlnire similară și cu antreprenorii din Județul Brăila

 

Secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului Florin Dobrescu a participat, recent, ca invitat special la un eveniment de business foarte important ce a avut loc în zona de nord-vest a țării. Potrivit unui comunicat de presă emis de PNL Brăila, este vorba despre o întâlnire organizată în perioada 12-13 mai, la Satu Mare, de Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest și Asociația Camera Meșteșugarilor, în colaborare cu Federația Patronilor Bihor, Asociația întreprinzătorilor Maramureș și Organizația Patronilor Sălaj, sub înaltul patronaj al Uniunii Naționale a Patronatului Român, ce s-a intitulat ”Business Forum Nord-Vest”. Evenimentul s-a aflat la prima ediție și a reunit zeci de manageri și antreprenori din patru județe, respectiv Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bihor, care au stabilit, cu această ocazie, relații comerciale și de afaceri, în vederea promovării și dezvoltării economice a acestei regiuni a țării, prin valorificarea potențialului existent în zonă, după cum se specifică în comunicatul PNL.

Tot acolo se face precizarea că secretarul de stat le-a vorbit managerilor și antreprenorilor prezenți la evenimentul de business despre sprijinul pe care Guvernul îl acordă mediului de afaceri din România, printr-o serie de măsuri de redresare a operatorilor economici aflați în dificultate după această perioadă grea generată de pandemie, făcând precizarea că IMM-urile se află în centrul politicii economice de dezvoltare a țării pe termen mediu.

”Sprijinul pe care Guvernul îl acordă întregului mediu de afaceri din România este esențial pentru a da încredere investitorilor în economia românească. Ne-am angajat să oferim sprijin pentru redresarea operatorilor economici aflați în dificultate, să elaborăm și să gestionăm scheme de ajutor pentru firmele care așteaptă un astfel de ajutor de la stat, după ce vreme de mulți ani au contribuit, prin taxe și impozite, la veniturile statului. IMM-urile, împreună cu investițiile publice și private, se situează în centrul politicii economice a Guvernului în ceea ce privește dezvoltarea României pe termen mediu. Chiar și în cele mai dificile momente, IMM-urile au dovedit că se pot adapta condițiilor vitrege din realitatea economică și că pot face față noilor tendințe. Acest lucru, adaptarea, nu ar fi posibil fără efortul dumneavoastră, al antreprenorilor”, le-a transmis Florin Dobrescu oamenilor de afaceri prezenți la eveniment, potrivit comunicatului de presă al liberalilor.

 

Se vrea o întâlnire similară și la Brăila

Din aceeași sursă aflăm că secretarul de stat Florin Dobrescu le-a explicat antreprenorilor și managerilor că rolul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, ca autoritate publică centrală, este acela de a-i sprijini în misiunea lor economică și de a încuraja parteneriatul public-privat, în vederea consolidării mediului de afaceri din România.

”Încă de la înființare, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a avut un dialog constant și constructiv cu mediul de afaceri, fie că vorbim despre întâlnirile lunare, pe care le organizăm la sediul central, fie că vorbim despre cele regionale, toate au fost de bun augur, pentru a valorifica potențialul economic al țării. Vreau să amintesc, cu această ocazie, faptul că Ministerul Antreprenoriatului și Turismului derulează, în prezent, o serie de programe de susținere, îndeosebi financiară, a IMM-urilor din România. Totodată, Ministerul își reafirmă și cu acest prilej angajamentul cu privire la implicarea sa în amplul proces de sprijinire a consolidării mediul de afaceri din România, fiind deschis colaborării cu toate părțile interesate din sectorul public și privat, precum și din societatea civilă”, a mai declarat PNL-istul.

Potrivit comunicatului de presă, evenimentul de business de la Satu Mare a pus accent pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere, care ar da un impuls puternic dezvoltării economice a zonei de nord-vest a țării, și a scos în evidență faptul că, după criza generată de pandemie, momentul ales pentru organizarea unor astfel de întâlniri zonale este unul foarte bun, antreprenorii având nevoie să strângă rândurile și să lucreze împreună, pentru redresarea mediului economic românesc.

Alături de secretarul de stat Florin Dobrescu, la eveniment au participat și fostul ministru și actualul secretar general al Camerei de Comerț și Industrie a României, Ovidiu Silaghi, secretarul de stat din cadrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Alin Seserman, și președintele Uniunii Naționale a Patronatelor Române, Ioan Lucian.

Cu această ocazie, PNL Brăila a anunțat că, la inițiativa secretarului de stat Florin Dobrescu, va organiza, în perioada următoare, o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri din județul nostru, în vederea prezentării informațiilor legate de programele guvernamentale de finanțare aflate în derulare, care sunt concepute pentru a veni în sprijinul IMM-urilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro