Mergi la conţinutul principal

Secretarul de stat brăilean Florin Dobrescu, încântat după o întâlnire cu o delegație din Iordania

* acesta a transmis un comunicat de presă pentru a preciza că în cadrul întâlnirii a fost trecut în revistă stadiul la zi al relațiilor economico-comerciale bilaterale, analizând posibilitățile de acțiune pentru intensificarea și diversificarea schimburilor comerciale, a dezvoltării cooperării economice româno-iordaniene * secretarul de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Florin-Sergiu Dobrescu s-a întâlit cu Majali Ayman, membru al Grupului parlamentar de prietenie Iordania - UE

 

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, PNL-istul Florin-Sergiu Dobrescu, fost prefect al Brăilei, a dorit să anunțe că a primit, marți, o delegație iordaniană cu care a discutat despre relații economico-comerciale. Această delegație aflată în vizită oficială în România a fost condusă, potrivit unui comunicat de presă transmis de Dobrescu, de Majali Ayman, membru al Grupului parlamentar de prietenie Iordania - UE. Potrivit liberalului, părțile au trecut în revistă stadiul la zi al relațiilor economico-comerciale bilaterale, analizând posibilitățile de acțiune pentru intensificarea și diversificarea schimburilor comerciale, a dezvoltării cooperării economice româno-iordaniene, precum și a creșterii investițiilor reciproce și a numărului de turiști.

„Regatul Hașemit al Iordaniei este un partener economic important al României, iar relațiile diplomatice, devenite tradiționale în virtutea împlinirii a 57 de ani, au contribuit substanțial la dezvoltarea relațiilor economice și comerciale bilaterale. Țin să evidențiez cursul ascendent înregistrat de comerțul bilateral în ultima perioadă, care a depășit 480 milioane USD în 2021, în creștere cu 64,46% față de 2020, din care exporturile României au însumat 477,60 milioane USD, în creștere cu 67,40% comparative cu anul precedent”, a declarat Dobrescu.

Acesta a mai atras atenția asupra deschiderii de care dă dovadă România pentru crearea unor noi colaborări, în special în domeniile: agricultură, creșterea animalelor, energie (inclusiv energie regenerabilă), IT, turism și sănătate.

Potrivit comunicatului transmis de Dobrescu, șeful delegației parlamentare iordaniene și-a exprimat convingerea că relații politice excelente dintre cele două state exercită o contribuție majoră la amplificarea relațiilor economice bilaterale.

„Doresc să confirm interesul investitorilor iordanieni de a extinde relațiile de afaceri în România în diverse domenii, îndeosebi în agricultură (cultivarea cerealelor și creșterea animalelor) și turism”, a precizat Majali Ayman, adăugând și câteva informații privind progresele făcute de țara sa în legătură cu producția de îngrășăminte (pe baza resurselor de fosfat brut deținute) precum și a calității legumelor și fructelor exportate, solicitând sprijinul în vederea introducerii acestora în România.

După cum a informat Dobrescu, cele două părți au covenit asupra importanței reluării, odată cu încetarea pandemiei, a contactelor bilaterale interinstituționale, de natură a constitui un semnal pozitiv pentru comunitățile de afaceri din cele două țări.

PNL-istul a dorit să mai sublinieze că România ocupă locul 11 în clasamentul țărilor exportatoare în Regat și locul 4 în topul membrilor UE (după Germania, Italia și Elveția, devansând Spania, Franța și Olanda). În topul țărilor de destinație a exporturilor și re-exporturilor Iordaniei, România ocupă locul 75, respectiv locul 13. Potrivit sursei citate, la 31 decembrie 2021 erau înregistrate în România 3.490 societăți comerciale cu capital social iordanian, ponderea în numărul total de societăți cu investiție străină fiind de 1,47%. Capitalul total investit în perioada analizată a fost de 28,397 milioane USD. Iordania ocupă locul 50 în topul țărilor privind capitalul investit în România, a dorit să mai atragă atenția secretarul de stat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro