Mergi la conţinutul principal

Secţiile Spitalului Judeţean, neigienizate în proporţie de 60%

Noi nereguli găsite la Spitalul Judeţean de urgenţă Brăila ca urmare a unui control al Direcţiei de Sănătate Publică, la comanda Ministerului Sănătăţii. Mai bine de jumătate dintre sălile spitalului sunt neigienizate. Rezultatul controlului a fost făcut public, ieri, de către preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, care a specificat că deşi nu au fost descoperite probleme majore, o asemenea situaţie precum cea amintită mai sus este inadmisibilă. Cu toate acestea, PSD-istul consideră că principalii vinovaţi pentru această neregulă descoperită sunt angajaţii responsabili cu igienizarea spitalului. Şeful CJ a afirmat că a fost ieri dimineaţă la spital şi i-a cerut managerului Mihail Iugulescu să îşi pună oamenii din subordine la punct pentru a remedia situaţia. Potrivit lui Mortu, pe lângă segmentul curăţeniei, verificările au mai vizat fluxul pacienţilor din spital, relaţia sălilor de operaţie cu saloanele existente, cu ambulatoriul, dacă există o aprovizionare firească a medicamentelor, însă nu au fost depistate probleme prea mari. "Departamentul de control a făcut o inspecţie de 4 zile la spital, dar nu a găsit lucruri care să incrimineze activitatea spitalului. Lucrurile nu sunt perfecte, dar sunt chestiuni rezonabile. (...) Totuşi, astăzi (n.r. ieri) am pus problema atitudinii personalului de îngrijire. Dacă avem secţiile necurăţate şi femeile acelea stau rezemate în mop ca ciobanul mioritic în bâtă avem o problemă! Controlul a sesizat că 60% din spaţii - grupurile sanitare şi secţiile - sunt neigienizate. E foarte mult. Angajările sunt făcute pe normă întreagă. Persoanele care fac aceste servicii au normă, au o suprafaţă anume pe care să acţioneze, au tot ce le trebuie să fie curăţenia perfectă. Eu recunosc, când trecem noi pe acolo au o febrilitate teribilă în a lucra, dar probabil că după aceea intră într-un fel de preconcediu, ceea ce deranjează. Iată, la inspecţie s-a găsit mai mult de jumătate curăţenie precară. Inadmisibil la un spital! Asta deranjează, categoric. Când angajaţii prind gustul lenei, greu pot fi readuşi la firesc şi normal", a declarat Viorel Mortu. Acesta a mai precizat că într-un spital occidental sau modern, curăţenia se asigură non-stop, indiferent dacă există trafic în spital sau nu. "Au substanţe de dezinfectat, au instrumente, tot ce le trebuie, dar iată, curăţenia nu este ireproşabilă şi este un element care depunctează într-un fel spitalul în controlul Ministerului Sănătăţii", a mai completat sursa citată.

Rotaru spune că finul său nu este interesat de şefia SJU Brăila

Informaţia că a fost încheiat un proces verbal ca urmare a unui control la Spitalul Judeţean Brăila a fost făcută publică, ieri dimineaţă, de către senatorul PSD Ion Rotaru. Acesta a abordat subiectul pentru a sublinia că deşi a apărut la bursa zvonurilor pentru şefia interimară a SJU Brăila, Bogdan Criţă, finul său, acesta nu este interesat de o asemenea poziţie. Chiar şi aşa, parlamentarul a recunoscut că fostul director de bancă a fost luat în calcul pentru acest post în timpul discuţiilor purtate la partid. "Haideţi să punem lucrurile în zona corectă. Nu ştiu de unde a ieşit această discuţie cu Bogdan Criţă care este un vechi membru al partidului. Suntem undeva în zona bancului cu Bulă care se chinuia să ajute o bătrână să treacă strada şi bătrâna nu voia. Cam aceasta este situaţia. Bogdan Criţă nu îşi doreşte un asemenea post. El a fost luat în discuţie pe lângă mulţi alţii, într-o variantă în care la Spitalul Judeţean se va întâmpla ceva şi va fi nevoie de un interimat. Pentru că vorbim până la urmă de un concurs şi postul trebuie să îl ocupe cine câştigă până la urmă. Au fost luaţi în discuţie, dar la o discuţie informală, dacă vreţi, mai mulţi colegi candidaţi care ar putea să întrunească toate condiţiile. S-a mers pe ideea să nu fie medic ca să aibă timp să se ocupe de această activitate. El era unul dintre economişti, dar în niciun caz nu a fost luată vreo decizie", a declarat Rotaru. Acesta a mai precizat că PSD Brăila încearcă să îşi facă o rezervă de cadre cât mai completă gata să ocupe anumite poziţii în cazul în care un asemenea lucru ar fi necesar. "Astăzi (n.r. ieri), vorbeam cu domnul Mortu înainte de a veni aici. Se finalizează cumva un control acolo, urmează să mai aibă loc unul. Dacă se va pune problema schimbării domnului Iugulescu, atunci e nevoie să desemnăm un anumit om care să ţină interimatul, aşa cum am vorbit. Deci lucrurile sunt clare abia după ce avem un verdict, pe care nu îl dăm noi de la partid. Până la urmă decizia este la Consiliul Judeţean", a mai completat sursa citată.

Viorel Mortu nu vrea demisia lui Iugulescu

La rândul său, preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu a afirmat că nu ştie de unde au apărut zvonurile în privinţa schimbării managerului spitalului, deoarece el nu a susţinut niciodată o asemenea variantă. "Noi nu vrem decât să meargă spitalul. Nu avem niciun fel de problemă cu nimeni. Dorinţa este să funcţioneze ireproşabil această unitate, atât de complexă şi atât de importantă la urma urmei", a declarat acesta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro